Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Bejutna az osztrák parlamentbe a kalózpárt egy felmérés szerint

Egy felmérés szerint bejutna az osztrák parlamentbe a helyi kalózpárt, ha most lennének a választások
Egy felmérés szerint bejutna az osztrák parlamentbe a helyi kalózpárt, ha most lennének a választások - számolt be róla egy osztrák lap.

Az Österreich újság megbízására készült közvélemény-kutatás szerint az osztrákok hat százaléka szavazna a "kalózokra", ha most vasárnap lennének a választások. A parlamentbe jutáshoz a szavazatok legkevesebb négy százalékára van szükség. Ausztriában két hete, az innsbrucki önkormányzati választásokon szerzett először politikai mandátumot magát kalózpártként meghatározó párt.

A Tiroli Kalózpárt egy képviselőt küldhet a tartományi székhely városi tanácsába. Parlamenti választásokon eddig nem indult kalózpárt az országban.

A következő nemzetgyűlési választás 2013-ban esedékes Ausztriában. A legtöbb szavazót - szimpatizánsainak több mint a felét - a bizonytalan szavazók és a nem választók közül nyernék meg maguknak a kalózok.

Szavazókat hódítanának el azonban a baloldali Zöldektől éppúgy, mint a jobboldali populista Osztrák Szabadságpárttól (FPÖ). A közvélemény-kutatásban a kormányban részt vevő szociáldemokraták (SPÖ) és az ellenzéki (FPÖ) végzett az első helyett, egyaránt 27 százalékkal.

A konzervatív Osztrák Néppártra (ÖVP) 22, a Zöldekre 13 százalék szavazna. Az FPÖ-ből kivált Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) nem kerülne be a parlamentbe a felmérés szerint. A Gallup intézet által készített felmérésbe első alkalommal vették fel az öt parlamenti párt mellett a Kalózpártot is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Egyesült Államokban az idén már 21 bank ment csődbe

Újabb bankok mentek csődbe a héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma ezzel 21-re… Tovább olvasom