Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

A tibeti kormány szerint Kína folytatja a vérengzést

A tibeti menekült kormány pénteken azzal vádolta Pekinget, hogy a vérengzés folytatására készül, egyben nemzetközi közbelépést sürgetett.
A kérést egy nappal azután tették közzé, hogy Kína közölte: elhalasztja Tibet megnyitását a külföldiek és az újságírók előtt, amelyet a múlt hónapi zavargások után zártak le a kínai hatóságok a külföldiek előtt.

Az indiai Dharamshalában székelő tibeti menekültkormány vezetője, Szamdhong Rinpócse azt mondta: félő, hogy kis idő leforgása alatt a kínai hatóságok megsemmisítenek minden bizonyítékot és ártatlan tibetieket fognak kivégezni.

A politikus szerint a március 14-én kitört zavargások után öt héttel sem normalizálódott Tibetben a helyzet: továbbra is tüntetések vannak, amelyek ellen a hatóságok erőszakkal lépnek föl. Csütörtökön az olimpiai láng Újdelhibe érkezett, ahol a szigorú biztonsági intézkedések miatt szinte csak rendőrök követték útját a fáklyának.

A kínai és indiai hatóságok tartottak a 100 ezres Indiában élő tibeti menekült közösség akcióitól, mint mondták, attól, hogy azok "megsértik az emberi jogokat". A kínai hatóságok korábbi közlése szerint húsz ember halt meg, a tibetiek viszont 150-re teszik a halottak számát.

Olvasóink írták

 • 4. K.Sz. 2008. április 19. 08:25
  „Igenis nem hülyeség a bojkott.A kínaiak rengeteg pénzt öltek az olimpiai előkészületekre,hatalmas bevételre számítanak.A kínai gazdaságot növeli az olimpia,egyben legalizálását jelenti az összes gaztettnek.Vannak magasabb szempontok is,és nem úgy kell felfogni,hogy a sportolókat büntetik,hanem úgy,hogy egy népet akarnak megmenteni attól a sok kegyetlenségtől,amit már hosszú ideje okoz nekik az olimpiát rendező ország.
  Volt már ilyen a történelemben,hogy csonka volt az olimpia.Pillanatnyilag Kínával szemben ez az egyetlen eszköz.Sajnos,gazdasági bojkott nem lehetséges,büdös kínai üzlertek minden sarkon vannak.”
 • 3. Christy 2008. április 18. 21:34
  „A tibeti "vezetők" is megmondták, hogy ez a dolog nem az olimpia ellen szól. DE csak most és így tudják felhívni a figyelmet a problémákra. Én teljesen egyet értek velük.”
 • 2. Antal 2008. április 18. 19:29
  „Teljes mértékben egyetértek. Nagyon időszerű lenne, ha felfigyelnének a közösségek , hogy milyen embertelenség uralkodik Tibetben, és nem csak ott, hanem Palesztinában is. Meddig még?? - meddig lehet ezt tűrni?”
 • 1. anti 2008. április 18. 18:34
  „Hihetetlen, hogy a Kínai kormány mindent, következmények nélkül megtehet és közben még mosolyogva várja az olimpia kezdetét. A bojkott tényleg hülyeség, nem szabad a sportolókat büntetni ilyen ügyekben, de egyszerűen szörnyű, hogy végig verik/ölik az utcákon a tibetieket, csak azért mert függetlenebbek szeretnének lenni, saját vallásukat akarják gyakorolni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarkozy: A globális felmelegedés konfliktusokhoz vezet

A globális felmelegedés éhínségekhez, zavargásokhoz, konfliktusokhoz vezet - jelentette ki pénteken… Tovább olvasom