Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

A kelet-németek harmada elhagyná az országot

Nem éppen szívderítő adat a német egység huszadik évfordulójának küszöbén: a keleti országrész lakosságának csaknem egyharmada (32%) ki akar vándorolni - írta hétfőn a Die Welt.

A leginkább elvágyó korosztályt az egyetemisták alkotják: 57 százalékuk tervezi Németország elhagyását. Ezzel megelőzik a munkanélkülieket, akiknek 46 százaléka foglalkozik a kivándorlás gondolatával - derül ki a lipcsei Leif intézet felméréséből. (A volt NDK területén átlagosan kétszer akkora az állástalanok aránya, mint a nyugati tartományokban; egyes körzetekben eléri a 20 százalékot.)

Az ország elhagyásának gondolata minden korosztályban fölmerül. A 16-25 évesek között minden második német kacérkodik a kivándorlással, míg az 55-65 éves korcsoporton belül 26 százalék az elvágyók aránya.

A Die Welt a fenti jelenséggel hozza kapcsolatba az RTL televízió Legyen ön is milliomos műsorának nézettségét a keleti tartományokban. Eszerint a legtöbben a reformkommunista Baloldal pártjának hívei közül nézik rendszeresen a kvízműsort (25ű), utánuk a liberális FDP támogatói következnek 17,7 százalékkal.

Olvasóink írták

 • 6. Baradlay 2010. augusztus 24. 21:55
  „<moderálva> komcsi banda! Olyanok mint Biszku! Huzzanak Moszkvaba!!!!!!!!”
 • 5. janika 2010. augusztus 24. 18:26
  „Magyarországon még felmérést sem mernek szügyben , mert lehet, hogy itt sokkal súlyosabb a helyzet. Sőt sokaknak csak álom marad mert még arra sincs pénzük, hogy a szomszéd faluba ,városba menjenek. Csak nézzék meg a távolsági vonatokat, buszokat alig lézengenek rajtuk utasok.”
 • 4. muskátli 2010. augusztus 24. 12:00
  „Ott is van különbség a nyugat és kelet németek fizetése között. Ennek nem szabadna lennie, ha egy ország most! Megérthetö a felháborodottságuk. Persze a magyaroké is!”
 • 3. meir 2010. augusztus 24. 05:36
  „"Kelet-Nemetek"???
  mert hogy van meg olyan?? az ujra egyesites utan?!”
 • 2. kumpala 2010. augusztus 23. 16:52
  „Igen, én gondolkodás nélkül megyek a helyükre!”
 • 1. piroskaésabarkasz 2010. augusztus 23. 16:03
  „A senkiháziak hamar elfelejtették,hogy honnan jöttek.Cseréljenek velünk.Majd az első fizetésüket kézhez kapva sirva-visitva húznának vissza az "NDK"-ba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Birtokvita után lövöldözés - három halott

Három ember meghalt, négy pedig megsebesült az egyesült államokbeli Virginia állam egyik vidéki… Tovább olvasom