Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

A felvidéki magyarok szerint nincs magyarellensség

Szlovákia - A felvidéki magyarok szerint nincs magyarellenesség Szlovákiában, mesterségesen gerjesztik a két nemzetiség közti ellentétet. A kint élő magyarok véleménye szerint azonban a szombatihoz hasonló akciók csak árthatnak nekik. A Független Hírügynökség által megkérdezett felvidéki magyarok közül még senkit nem ért atrocitás a származása miatt.
A szlovákiai Királyhelmecen lévő Hősök terén a magát Nemzeti Őrseregnek nevező szervezet szombaton koszorút helyezett el. "Hiszek Magyarország feltámadásában" - ezt a kísérőszöveget írták a szalagra.

A határtól mintegy 40 kilométerre lévő kisvárosban 8 ezren élnek, köztük sok magyar nemzetiségű ember. A helyi polgármester szerint a településen eddig sem voltak és reméli, hogy ezután sem lesznek magyarellenes megnyilvánulások. Az Nemzeti Őrseregéhez hasonló akciók azonban szerinte csak szítják a feszültségeket. Semmiféleképpen nem tesz jót az itt élő magyarságnak sem a dunaszerdahelyi, sem a királyhelmeci történés - mondta Balog József.

A szlovákiai magyar újság, az Új Szó újságírója szerint egyes politikusok mesterségesen gerjesztik a két nemzetiség közti viszályt. Magyarellenességet - ennek ellenére - ő sem tapasztalt egyetlen szlovákiai településen sem. Mint mondta, nagyon sok helyen megfordult már. Különböző vidékeken járt, de nem tapasztalta, hogy "beszólnának", vagy megtámadnák az embert - mondta Leczo Zoltán.

Az újságíró szerint egy közös nyilatkozat megfogalmazása lenne a megoldás, amelyben a szlovákok és a szlovákiai magyarok együttesen fejeznék ki, hogy elegük van a mesterségesen gerjesztett ellentétből.

Olvasóink írták

 • 14. DS 2008. november 28. 21:21
  „LAci 2! Nagyon gyorsan menjel orvoshoz! :D
  Remelem naponta halalra vernek a totok, h ilyen baromsagokat irsz :D”
 • 13. Asa 2008. november 10. 17:01
  „Bugár Béla a baj szlovákiában!
  Ő az a magyar politikus aki szolgai módon kiszolgálja a szlovák államhatalmat!Hány éven keresztül bent volt a hatalomban s nem merte előhozni az autonómiát!mOST MEG A SZLOVÁK NACIONALISTÁKKAL SZÖVETKEZVE AZ MKP VEZETŐJE AKAR LENNI ÚJRA!”
 • 12. LAci 2 2008. november 10. 15:43
  „Kedves Abacs, mamuska.
  Mondjatok ti honnajd veszitek azt a batorsagot hogy a felvideki magyarok nevebe beszeltek?? es honnajd van a cikkironak ilyen felresikerult eredmenyei?? hogy szlovakian nincs magyarellenes legkor??? Honnajd veszitek??? kitol kerdeztetek?? ki el itt kozuletek?? Szlovakian olyanyira ki van elezodve a hangulat hogy mar csak egy kicsinyseg is eleg ahhoz hogy kirobanjon valami komoly a tot es magyar kozt. Gyerekeinket , szuleinket es szeretteinket gyalazza az osszes tot. Nemzeti szlogenkent hasznaljak a ´´mongol´´ megnevezest minden magyarra!
  MAgyarorszagiak- ne higgyetek az all magyar felvidekieknek- sajnos az a helyzet nalunk, hogy sok magyarulbeszelo tot beépulve a magyarok kozt szitjak es keverik a szart. Ezeket meg kell tanulnotok kiszurni, higyjetek el hogy nincs magyar a foldon, es az legyen felvideki vagy romaniai, aki sajat maga ellen beszelne. A magyar az magyar marad, barhol.
  Tisztelettel Laci”
 • 11. Colombo 2008. november 09. 22:59
  „Ha a MKP lenne a kórmányba ilyen probléma nem volna. Ne felejtsétek el hogy a MKP is olyan politikai párt, mint a többi. Most a MKP gerjeszti a szlovak-magyar elentéteket. Minden eszközt felhasznál arra, hogy kórmányba kerüljön. És nem érdekli őket, hogy ezzel felébresztik a szlovák nacionalizmust. Sőt, ellenkezőlek, szinte kívánatos hogy összeverjenek mennel több magyart, hogy legyen mivel járni panaszkodni a Strassburgba vagy a Brusselbe. Vagy azt mondhassák, hogy nézétek milyen rossz most nektek, hogy mem miránk szavaztatok. Elég piszkos munkát végeznek, és még azt akarják, hogy ilyen módon szavazatokat szerezzenek. Már egyszer ilyen "módszerrel" kórmányzásba kerültek, most újbol próbálják. Minden jó lessz, ha háború nem lessz belölle.”
 • 10. abacs 2008. november 09. 21:46
  „Asa hidd el,hogy mindkét nemzet lakói kôzt épp annyi a buta,hôzôngô primitív ember,mint a tisztességes megfontolt.Nem mehet senki sem fejjel a falnak,mert akkor még vér is folyhat.Es hidd el a MO-i szurkolók nem Petôfi kôtettel a zsebukben jôttek DS-re szurkolni...Megjegyzem a szlovák B kôzép semmivel sem kulônb!!!!!”
 • 9. mamuska 2008. november 09. 21:42
  „A stilus teged jellemez.
  Sajnalom, ha fol nem foghatod,hogy vissza kene fogni magunkat, ha jot akarunk. Szidhatsz akit akarsz, de nem ez fog elorevinni. Te csak a sarbatiprod a stilusoddal a magyarsagot, meg a hozzad hasonlok.”
 • 8. ds@ 2008. november 09. 21:40
  „abacs
  ezt mégis hogy gondoltad :Tuntettek,kôpdôstôk,zászlót égettek,határt lezártok,aztán meg megvagytok sértôdve.
  Azt ne mond hogy ezzel lett kezdve, már bocs de ez nem igy történt.
  te is törödj a magad dolgával”
 • 7. Asa 2008. november 09. 21:38
  „Mamuska te totál köcsög vagy!Mi a f.szt tolod slotáék szekerét?
  Vagy te is beszarsz a tótoktól mint felvidéki magyar?Én is felvidéki vagyok de nem szarok be !Ott voltam dunaszerdahelyen s átéltem a tót mocskok attakját.Ha megalázkodunk abacs akkor mégjobban elnyomnak minket a söpredékek!Éljen az autonómia!!!”
 • 6. mamuska 2008. november 09. 21:25
  „Na errol beszelek. Egyetertek Abacs!”
 • 5. abacs 2008. november 09. 21:21
  „A magyarországi magyarok nagyon ártanak nekunk szlovákiai magyaroknak a mellverô magyarkodásukkal.Nincs elég gondotok otthon?Foglalkozatok a problémáitokkal,van elég!!Minket meg hagyjatok békén.Tuntettek,kôpdôstôk,zászlót égettek,határt lezártok,aztán meg megvagytok sértôdve...Jól megvagyunk/voltunk/mi itt a Csallókôzben...”
 • 4. mamuska 2008. november 09. 21:21
  „Az olyanok miatt, mint te vagy.”
 • 3. Otva 2008. november 09. 21:06
  „Te vagy a buta mamuska!
  A felvidéki magyarok nem mondhatják azt hogy van magyarellenesség,mert akkor rácsesznek a nyilatkozók.A tót titkosszolgálat felkutatná mindegyiket.Érezni lehet mindenhol a felvidéken hogy másodrangúak a magyarok,ehhez nem kell üldözni őket.De közben egész szlovákiában jelen van a magyar ellenes rasszizmus.”
 • 2. Sztrogof 2008. november 09. 21:00
  „Én pozsonyi vagyok.VAN magyar ellenesség szlovákiában!Én nem merek magyarul beszélni az utcán a családommal,magyar barátaimmal,vagy magyarul telefonálni.A tömbben élő magyaroknál szabadabb biztos a dolog,ott kussolnak a tótok.De ha ők a többségiek akkor rossz ott magyarnak lenni!Jöjjenek pozsonyba például.”
 • 1. mamuska 2008. november 09. 20:57
  „Na ehez mit szoltok?
  Igazuk van, hagyjatok oket beken. Vessetek le az egyenruhatokat,azt a csaladotokkal foglalkozzatok.Jobb tennetek.Akkora butak vagytok, hogy fol nem foghato.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet, hogy Gates maradhat a védelmi miniszter

Egyesült Államok - Barack Obama kabinetjében akár republikánusok is szerepet kaphatnak, sőt, a… Tovább olvasom