Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

9/11 – Utolsó üzenet a 84. emeletről

„84. emelet... a nyugati irodában tizenkét ember esett csapdába." Tizenegy évvel a WTC tragédiája után, az özvegy megkapta férje utolsó üzenetét, fellebbentve a fátylat az utolsó percek borzalmairól.
Az özvegy majd egy évtizedig élt abban a hitben, hogy férje azonnal életét vesztette a repülőgép becsapódásakor a World Trade Center kettes számú tornyában. Azonban nem sokkal a tizedik évforduló előtt kapott egy hívást miszerint megtalálták férje utolsó üzenetét. A rövidke levelet a 84. emeleten ragadt emberek írták és dobták ki egy ablakon, pillanatokkal a kettes torony összeomlása előtt. A járdára hulló papírlapot átadták egy közelben álló őrnek. Mire az őr segítséget hívott volna, összeomlott az épület. Az üzenetet megtartották és továbbították a Szeptember 11. emlékére alapított múzeumnak.

A Randy Scott üzenete a vérfolttal.
84. emelet... a nyugati irodában tizenkét ember esett csapdába - a Randy Scott üzenete a vérfolttal.

A levélen volt egy kis vérfolt a néhány szó mellett. Ebből azonosították az üzenet küldőjét, Randy Scott-ot. Abban a pillanatban, ahogy a kezembe vettem a papírt, rögtön tudtam, hogy a férjem írta. Nem volt szükségem a DNS tesztre. – Mondta az özvegy. Denise Scott végig azt remélte, hogy férje nem szenvedett és esett csapdába az épületben. Teljesen összetört, amikor kiderült, a férje még életben volt, amikor a torony leomlott.

A hír csak most látott napvilágot, mivel az asszony azt kérte a múzeumi dolgozóktól, hogy tartsák titokban a leletet, amíg el nem mondja a lányainak, pontosan mi történt az apjukkal. Sajnos erre egy éven át nem talált alkalmat. Amikor viszont édesapja ez év januárjában meghalt, elérkezettnek látta az időt arra, hogy lányai megtudják az igazat a tragédiáról.

Denise Scott, az özvegy.
Denise Scott, az özvegy.

A tizenegy évvel ezelőtti terrortámadásra adott válaszként indította meg Amerika Afganisztán megszállását. Így próbálták meg elkapni a tálibokat, akik al-Káida tagokat rejtegettek. Csaknem tíz év hajtóvadászat után Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke bejelentette, hogy amerikai katonák egy tűzharc során megölték Oszáma bin Ládent, a támadások kitervelőjét.

A World Trade Center helyén a romok eltakarítása után megkezdődtek az újjáépítések. A hét épületből álló komplexumból, 2006-ban fejezték be a World Trade Center hetes irodaépületét. A World Trade Center egyes jelenleg építés alatt áll, 2013-ra tervezik az átadását. A mintegy 541 méter magasra tervezett épület így Észak-Amerika legmagasabb épületeinek egyike lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A moldovai elnök áttörésre számít az orosz kapcsolatokban

Vlad Filat hétfőn kezdődött hivatalos látogatásán elsősorban az orosz fölgáz árának csökkentéséről kíván tárgyalni az orosz fővárosban. Tovább olvasom