Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Kétszáz éve született Dr. Kovács Pál

„Az életedben hozzád fűződő szeretet tegye nyugodttá örök álmodat" - kétszáz éve született dr. Kovács Pál novella és színműíró, lapszerkesztő, homeopata orvos. Az író 200. születésnapja tiszteletére, többek összefogásának eredményeként megszépült dr. Kovács Pál síremléke.
Civil kezdeményezéshez, a Kisalföld napilap és a Múzsa folyóirat felhívásához csatlakozott a megyei és a városi önkormányzat, a református egyház és a Ménfőcsanakiak Baráti Köre. Ennek eredményeként – Radics Szilárd győri sírkészítő-mester keze nyomán – szépülhetett meg dr. Kovács Pál síremléke Győrben, a nádorvárosi temetőben.

A Kisalföldben 2008 márciusában megjelent írást követően jelentkezett Radics Szilárd győri sírkőkészítő mester, aki a Sírkellék-síremlék Szaküzlet képviseletében a bekerülési ár töredékéért vállalta a felújítási munkát.

– Elkötelezett győriként ezzel szeretnék hozzájárulni nagyjaink emlékének megőrzéséhez – nyilatkozta a mester. – Nem kis munkáról van szó, hisz a 450 kilós kubai követ nemcsak tisztítani, de a betűket újravésni, laparanyozni kell.

Tóth Vilmos történész, a Nemzeti Kegyeleti Bizottság hozzájárulását kérte a szükséges munkálatokhoz, Szabady János, a Ménfőcsanakiak Baráti Köre nevében ígért anyagi hozzájárulást és a református egyház gondnoka, Kuti József is felajánlással élt. A megye és Győr vezetése nevében Kara Ákos alelnök és dr. Somogyi Tivadar alpolgármester tett anyagi felajánlást.

Az orvos-tudós-polihisztor születésének 200. évfordulóján, július 1-jén (kedd) fél 10-kor csendes megemlékezés lesz a felújított síremléknél, ide várják dr. Kovács Pál tisztelőit és mindazokat, akik ugyan nem ismerhették, de szeretettel gondolnak színes, sokrétű, karitatív tevékenységére.

További linkek

Hazánk

http://www.gyel.gyor.hu/tartalom/data/04090.htm


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júdás nézete szerint - könyvkritika

Könyvkritika - (...) Megismerünk egy másik nézőpontot: kenyérszaporításról, gyógyításról,… Tovább olvasom