Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Harcsás Judit: Pokoljárók

"Mindannyiunk életében ott a gödör. Mélyülhet, terebélyesedhet, s azután pokol lehet belőle..." - olvasható Harcsás Judit, a Kisalföld újságírójának új könyvében.

"Mindannyiunk életében ott a gödör. Mélyülhet, terebélyesedhet, s azután pokol lehet belőle. Így vagy úgy sokan jártunk poklot. Van, aki beszél róla, másnál erősebb a szégyen, jó mélyre eltemeti magában, hogy soha, soha többé ne emlékeztesse a rossz időkre. A forgatókönyvet szerencsére nem mi írjuk. Legfeljebb jósággal, szeretettel viseltethetünk a másik bánata vagy öröme iránt, megpróbáljuk megérteni, segíteni a szenvedésében." – olvasható Harcsás Judit, a Kisalföld napilap újságírójának, a győri egyetem szociális munkás képzése hathatós támogatójának, közreműködőjének Pokoljárók című, a napokban megjelenő könyvében.


Az unió szegénység- és kirekesztés ellenes éve, 2010. adja az alapot a konkrét hús-vér embereket bemutató történetekhez. Az emberi sorsok döbbentik rá az olvasót: a szereplők mi vagyunk, mi lehetünk. A megvert helyzet, a szegénység, a kirekesztettség, a jellegzetes sorsok a cselekvés mikéntjét, a kilábalás lehetséges útját is bemutatják.

Harcsás Judit könyvét a Győri Könyvszalonon, a Győri Nemzeti Színházban november 6-án, szombaton 10 órakor mutatják be.

Harcsás Judit
Harcsás Judit


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falvai Mátyás: Gépindák - Könyvbemutató

A győri születésű prózaíró és kritikus, Falvai Mátyás második novelláskötetének (Gépindák, 2010,… Tovább olvasom