Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

12 millió oldal az EU Bookshopon

Tizenkét millió szkennelt oldal révén több mint 110 ezer uniós kiadvány immár 23 nyelven férhető hozzá díjmentesen az EU-könyvesbolt (EU Bookshop) digitális könyvtárából.

A digitális könyvtár, amelyet pénteken mutatnak be a frankfurti könyvvásáron, lehetővé teszi az Európai Unió intézményei, ügynökségei és egyéb szervei nevében a kiadóhivatal által 1952 óta közzétett összes kiadvány elérését.

Az uniós kiadóhivatal archívuma már hosszú idők óta Európa történelmének valóságos kincsestára. Megtalálható benne például Jean Monnet-nak, a főhatóság elnökének 1952 szeptemberében, a közgyűlés első ülésén elhangzott beszéde, vagy éppenséggel a közösség tevékenységéről szóló, 1953-as, francia nyelvű általános jelentés. A régi kiadványokhoz persze naponta társulnak újak.

A digitális EU-könyvesbolt a nyomtatott kiadványok digitalizálása iránti növekvő igénynek kívánt eleget tenni. A kiadóhivatal 2007-ben már elindított egy szolgáltatást a dokumentumok PDF-formátumú lekérésére. A szolgáltatás iránt olyan mértékű volt az igény, hogy a rendszer hat hónapon belül túlterheltté vált. A felhasználók jobb kiszolgálása érdekében úgy döntöttek, hogy az archívum óriási dokumentumállományának teljes tartalmát beszkennelik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asterix és Obelix ötven éves

Jubileumi kötettel jelentkezik a német Egmont Ehapa könyvkiadó Asterix és Obelix 50 éves… Tovább olvasom