Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Újraélesztette feleségét István a tatai főúton - fotók

Bányai Istvánné hazafelé tartott, amikor Hédi kutyája rosszul lett. Ölben vitte haza az ebet, majd otthonuk előtt segítségért kiabált a férjének: ő is rosszul lett...

Mentőhelikopter vitte kórházba szerda délután azt az idős nőt, aki az utcán lett rosszul Tatán. A belvárosban, a négysávos Május 1. úton szállt le a légi jármű. A mentőszolgálat tatai egysége korábban kiért a helyszínre, az újraélesztést viszont Bányai Istvánné Erzsébet férje, István kezdte el. A férfi akkor nyilatkozott a Kisalföldnek, amikor a mentőhelikopter feleségével a székesfehérvári kórház felé vette az irányt.

– A feleségem a közeli kertből jött haza kerékpárral, Hédi kutyánkkal. Az állat rosszul lett, hőgutát kapott, a párom a biciklit hátrahagyva ölben hozta.

Egy időre helikopter-leszállópályává alakult a főút. A 71 éves asszonyt a székesfehérvári kórházba szállították. Fotó: K. T. J.
Egy időre helikopter-leszállópályává alakult a főút. A 71 éves asszonyt a székesfehérvári kórházba szállították. Fotó: K. T. J.

– A feleségem is rosszul lett, valószínűleg a nagy meleg is közrejátszhatott ebben – mondta lapunknak Bányai István.

– Már majdnem otthon volt, felkiabált nekem, jöjjek, segítsek neki. Mire leértem a házból már láttam, hogy nagyon gyenge, leült. Rögtön láttam, nagy a baj, hívtam a mentőket, akik egyébként hamar ideértek. Tataiak voltak. Addig is azonban el kellett kezdenem az újraélesztést. Kompresszió a mellkason, mesterséges légzés a szájon át. Tanultam, hiszen hivatásos sofőrként dolgoztam sokáig. Eddig „éles" helyzetben nem volt rá szükség, most viszont szerencsére tudtam használni a tanultakat. Aztán érkeztek a mentősök, keményen dolgoztak, „visszahozták" a feleségemet. Közben a mentőhelikopter is megérkezett – nyilatkozta már megkönnyebbülten lapunknak a férfi.

István újraélesztette feleségét.
István újraélesztette feleségét.


Mindenki, aki a mentésben részt vett, tette a dolgát gyorsan, szakszerűen, szótlanul. A rendőrök pillanatok alatt lezárták az utat, biztosítva a leszállást a helikopternek. A mentőorvos és kollégái küzdöttek az életért, sikerrel. Legalább egy óra eltelt, amíg a helikopter felemelkedett a levegőbe, a hölggyel együtt a székesfehérvári Szent György Kórház felé vette az irányt.

A Kisalföld úgy értesült, szívinfarktus gyanújával szállították kórházba Erzsébetet. Férje elmondta, korábban szívproblémái voltak.

Hédiről, a kutyusról annyit tudni, szintén kórházba került…

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimentette a babát a tűzforró autóból a tatai rendőrnő

Szegény kisbaba úgy izzadt, mintha egy vödör vízzel öntötték volna le - mondta Berényi Orsolya… Tovább olvasom