Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Trükkös álrendőr adományt gyűjtott Tatabányán

Először rendőrnek, majd önkormányzati dolgozónak adta ki magát a férfi, végül adománygyűjtés ürügyén csalt ki pénzt az idős nénitől.
Trükkös tolvaj károsított meg egy idős asszonyt Tatabányán 2014. január 3-án. A férfi háza előtt szólította meg a nénit - írta a police.hu.

Azt állította, hogy rendőr, melyet egy igazolvány felmutatásával erősített meg. Az ismeretlen azt is mondta, hogy az önkormányzattól hozott ajándékcsomagot, melyet a lakásban adna át neki. Az asszony jóhiszeműen beengedte otthonába a férfit, aki végül adománygyűjtés ürügyén csalt ki pénzt a nénitől. Az idős sértett csak akkor jött rá, hogy csalás áldozata lett, mikor a férfi már messze járt.

A rendőrség kéri, hogy az ehhez hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében ne engedjenek be idegent a lakásukba! Ajtónyitás előtt győződjenek meg róla (lánccal vagy optikai kitekintővel), ki áll az ajtajuk előtt! A lakást, a kaput akkor is tartsák zárva, ha otthon tartózkodnak! Ha idegen próbál bejutni a lakásukba valamilyen ürüggyel, jegyezzék meg személyleírásukat, gépkocsijuk rendszámát. Értékeiket, pénzüket ne tartsák a lakásban! A trükkös tolvajok nagyon jól ismerik a jól bevált „rejtekhelyeket". Ha pénzüket mégis otthon tartják, használjanak számkódos széfet, idegen előtt ne vegyék elő a félretett pénzüket!

Fontos tudni, hogy a rendőr magánlakásba csak meghatározott esetekben – például segélyhívás esetén, öngyilkosság megakadályozása céljából, közveszély, életet, testi épséget veszélyeztető veszély esetén – léphet be. Az egyenruhás rendőrt az egyenruhája és rendőrigazolványa, a civil ruhás nyomozót rendőrigazolványa igazolja, melyen a Rendőrség hivatásos állományú tagja feliraton túl az igazolvány alsó részén a név és rendfokozat, a baloldalon a rendőr arcképe szerepel. A jobb felső sarokban egy kör alakú hologram látható. Az igazolvány mellett fontos a rendőr azonosító jelvénye, melynek alján Minden esetben egy 5 jegyű számsor található, mely a rendőrség hivatásos állományú tagjának azonosítására szolgál. Kétség esetén hívja a 107 vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikét!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra járható az M1-es autópálya Győr felé

Újra teljes szélességében járható az M1-es autópálya Győr felé vezető oldala, ahol korábban Tata és Komárom között baleset történt. Tovább olvasom