Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Tatán jelenleg 3646 sportegyesületi tag van, közülük 2514 igazolt sportoló

Immáron 18. alkalommal köszöntötte a tatai önkormányzat azokat a sportolókat és edzőiket, akik kiemelkedően szerepeltek. Tavaly több mint háromszáznyolcvanan jeleskedtek különféle sportágakban.

Michl József polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő és dr. Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok vívó mondta el ünnepi gondolatait. Mindezt a Kőkúti-iskola tornászcsapatának bemutatója előzte meg.

– Tatán jelenleg 3646 sportegyesületi tag van, közülük 2514 igazolt sportoló – emelte ki beszédében Michl József polgármester.

– Ez azt jelenti, hogy a város lakosságának tíz százaléka aktív sportoló. A polgármester elmondta azt is, hogy minden évben érmet ajándékoznak a legkiválóbbaknak, melyen valamilyen Tatára jellemző épület vagy érték jelenik meg.

Hernádi László autóversenyző is az elismert sportolók között volt.
Hernádi László autóversenyző is az elismert sportolók között volt.


– Ezúttal mindenkinek egy aranyérmet adok át, mert a 2014-es városunk számára „aranyos" esztendő volt. A sok-sok, harminchat sportágban elért eredmény közül egy nagyon magasan kiemelkedik. Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnoki címet nyert párbajtőrben – mondta örömmel a polgármester.

Az önkormányzat célul tűzte ki, hogy minden fiatal szabadidejében vagy sportoljon vagy valamilyen művészeti tevékenységet végezzen, ez mára megvalósult az általános iskolai korosztályt tekintve. A sport és a közösség megtartóereje közötti párhuzamról beszélt Bencsik János országgyűlési képviselő.

Partali Csaba, Esztergályos Patrik olimpiai bajnok edzője különdíjat vesz át.
Partali Csaba, Esztergályos Patrik olimpiai bajnok edzője különdíjat vesz át.


– Nem elég tehetségesnek születni, kell valaki, aki észreveszi, kell, aki segít kibontakoztatni, s olyan is, aki értékeli a produktumot. Mindez a közösség megerősítését is szolgálja, s ez akkor tud igazán hasznosulni, ha azt elismerik.

Dr. Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok vívó úgy fogalmazott: aktív korában a fél életét Tatán töltötte leginkább az edzőtáborban. Mint mondta, tizenöt éven keresztül évente több hetet tartózkodott itt, s volt alkalma megismerni ezt a gyönyörű régiót. – Gratulálok mindenkinek, s dicséretes ez a példamutató sportélet Tatán – mondta Fenyvesi Csaba. A díjazottaknak az önkormányzat az érem mellett egy fényképes összefoglaló füzetet is készített.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ország minden részéből és Csallóközből is neveztek borokat a versenyre

A tavalyi év legjobb magyar borai között a süttői chardonnay: Polhammer László, az Ister-Granum Vinum Borrend nagymestere munkája végzett az élen. Tovább olvasom