Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Rendőrség és a bíróság között ingázott a két gyanúsított

Tettenérést követően az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két oroszlányi férfival szemben, akik vasat tulajdonítottak el a város határában lévő hétvégi házak kertjeiből 2012. november 13-án.
A helyiek hangoskodásra lettek figyelmesek, ezért hívták a rendőrséget. A kiérkező járőrök két 22 éves oroszlányi személyt találtak a megadott címen, akik vállukon egy vas oszlopot cipeltek. Elfogták és előállították őket. A nyomozók az Oroszlányi Rendőrkapitányságon épp megkezdték a gyanúsítottak kihallgatását, mikor az ügyészség két személy előállítását kérte tőlük, akik nem jelentek meg a november 13-ára kitűzött tárgyaláson, ahol garázdaság és lopás elkövetése miatt kellett volna felelniük. Kiderült, hogy ugyanazokról van szó, akiket lopáson értek tetten.

Megszakították a két férfi kihallgatását és átkísérték a bíróságra, ahol a korábbi bűncselekmények elkövetése miatt egyiküket a bíró előzetes letartóztatásba helyezte és fogva tartásának helyének a Győri Büntetés-végrehajtási Intézetet jelölte meg. Társát ebben az eljárásban szabadon bocsátotta a bíró, de a nyomozók nem engedték el. Gyanusítotti kihallgatásának folytatása miatt mindkettejüket visszavitték az Oroszlányi Rendőrkapitányságra.

A két férfi részletes beismerő vallomást tett, sőt egyikük további betöréses lopások elkövetését is elismerte. Őt a kihallgatását követően az oroszlányi rendőrök a Győri Büntetés-végrehajtási Intézetbe kísérték, míg társát szabadon bocsátották. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az általuk elkövetett lopás miatt kezdeményezi a gyanúsítottak gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönben lett volna a helye

Körözött személyt fogott el és vett őrizetbe a mocsai körzeti megbízott. Állampolgári bejelentés… Tovább olvasom