Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Ön szerint is gyönyörű ez a tatai platánfa?

Véget ért a szavazás Az európai év fája versenyben, ahol nagy eséllyel indult a tatai platánfa is. Tavaly a hazai megmérettetés nyertese volt a tatai Öreg-tó partján álló, kétszázharminckét éves nagy platánfa.

Az év európai fája verseny célja, hogy a fák kulturális és természeti értékére irányítsa a figyelmet. Nem a fák szépsége, mérete vagy kora fontos, hanem történetük és az emberekkel való kapcsolatuk. A tatai platánt az Esterházy család hozatta több facsemetével együtt Versailles-ból. A három fából mára csak ez az egy maradt meg, s mindig is dísze volt a városnak.

A tatai platán második lett az európai versenyben.
A tatai platán második lett az európai versenyben.


Idén tizennégy ország vett részt a versenyben.  A szavazás február 28-án véget ért. A versenyben a Tölgy a focipálya közepén (Észtország) 59 836 szavazattal első helyezett lett. A második helyezett a Tatai nagy platán (Magyarország) lett 53 487 szavazattal. A harmadik helyet 13 951 szavazattal Remolinar nagyszerű fekete nyárfája (Spanyolország) nyerte el. A versenyben összesen majdnem 185 ezren szavaztak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaszárnya – közel 100 millió forintból épülne a központ

250 négyzetméteres kaszárnya épülne a római tábor falai között Almásfüzitőn. A település vezetése kihasználná az idegenforgalmi lehetőségeket. Tovább olvasom