Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Világos logika

Merkel türkiz színű ruhájából és a győzelem estéjén a színpadon szolidan előadott, gyors-gyors-lassú lépéskombinációjából egyértelműen dekódolható az üzenet: L-L-P.

„Merkel győzelme egyenlő Orbán bukásával. Mert ugye világos: Merkel mindenben Orbán ellentettje" – írja
Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc. Ezt aztán még hosszan fejtegeti.

Persze hogy világos. Nálunk egyébként is minden az ilyen egyszerű, gyurcsányi logika alapján működik. Éppen ezért a németországi eredményekből már most világosan és egyértelműen levezethető a jövő évi magyarországi választás is:

Merkel türkiz színű ruhájából és a győzelem estéjén a színpadon szolidan előadott, gyors-gyors-lassú lépéskombinációjából egyértelműen dekódolható az üzenet: L-L-P. Vagyis biztosan nem nyer Magyarországon az LMP, mert Merkel precíz német asszony, ő ilyenben nem hibázik.

Viszont üzen a kereszténydemokrata barátoknak, hogy ott van ám a P, ami ugye az MSZP harmadát jelenti, vagyis – fordítom –: „Gyerekek, egyharmad esély még mindig van, hogy ti nem fogtok úgy énekelni, mint én itt most a színpadon, és táncolni sem, amit mondjuk ne bánjatok, mert én sem élvezem, de muszáj, mert mindenki örül, tulajdonképpen én is." De az is lehet, hogy simán azt üzente, hogy megvan a kétharmadotok, fiúk, nyugi.

Persze világos, hogy a két másik L-L is üzenet volt Merkel részéről, például az, hogy nem D-K, amit Gyurcsányéknak még meg kell fejteniük.
De az is lehet, hogy nem is nagy L-L-ről beszélt, hanem csacsacsás lépésekben eltáncolt, kis l-l-ekről, akkor viszont ez már majdnem t-t. Vagyis a Merkel-féle L-L-P kombináció valójában t-t-P, ami kis híján Együtt-PM, de nem D-K, majdnem KDNP, s végül is a Fidesz polgári szövetséget jelenti? Érdekes...

De Merkel a győzelem estéjén tapsolt is, és láthatóan nem ütemre tette. Most vagy botfüle van, vagy még valamit hozzátett a magyaroknak szánt üzenetében. Talán azt, hogy „már most tapsolok nektek"? De kinek? És miért? És legfőképp miért előre? Ő már tud valamit? Nyilván.

De vajon a merkeli üzenetet érti-e bárki is Gyurcsány Ferencen kívül?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földrengés után

Legyünk tisztában azzal, hogy nem véd meg bennünket az okos technika. Tovább olvasom