Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Olyan egyszerű!

A harkai élőláncban jó volt kitárt karokkal várni, míg az összekapaszkodók sora kilincstől kilincsig ért.

Százhuszonhárom ember kellett ahhoz, hogy a harkai ökumenikus családi nap résztvevői összekössék az evangélikus és a katolikus templomot. Messziről nézve „csak" ennyi kellett; kétszáznegyvennégy egymásba simuló tenyér, plusz kettő, ami a kilincseket fogja. S mi még? Egy karizmatikus vezető, akinek hívó szavára percek alatt kezet fogtak ismerősök és ismeretlenek. A jó ügy és az összefogás szándéka; ez esetben az, hogy nem a felekezeted számít, hanem a hited. És kellett a csapat, a mag, akikhez csatlakozni lehetett.

Olyan egyszerű! Mégis ritkán adódik alkalom, hogy jó csapatban, jó ügyért, önként vállaljam a láncszem szerepét.

Élőláncot manapság egyébként is tiltakozásként szoktak emlegetni a híradások, az összefogás is legtöbbször valami ellen szól. A karizmatikus vezető pedig – választások előtti hónapokban látszik ez nagyon jól – ritka, mint a fehér holló. Mármint az olyan, aki nem magát jelölte ki az irányítóposztra, nem esett hasra az első gáncsra, vagy hanyatt az első elutasíthatatlan ajánlatra.

A harkai élőláncban jó volt kitárt karokkal várni, míg az összekapaszkodók sora kilincstől kilincsig ért. A két templom viszonylag közel áll egymáshoz, csak néhány perc volt az egész. De arra elég volt, hogy a résztvevők ráérezzenek, milyen erő lehet az összekapcsolt tenyerekben. És arra is elég volt, hogy megsejthessék: mi minden hiányzik még egy nagy, óriási összefogáshoz...

Olvasóink írták

  • 1. Rézangyal 2013. szeptember 07. 12:02
    „De jó olvasni ilyenről is...köszönöm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így beszélünk mi

Ha akad olyan személy, akinek van ötlete, hogy az én helyzetemben mivel tudna foglalkozni, írja meg. Tovább olvasom