Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Nyögve

Az út mindössze két és fél óra, kéretik közben nem jajgatni.

A Halászi–Győr közötti utat a „leggazdaságosabban" úgy lehet megtenni, ha a szigetközi faluból elindulunk Kisbodaknak, aztán Hédervár jön, utána Gönyű, Rétalap, Sárás, végül pedig a kisalföldi megyeszékhely. Az út mindössze két és fél óra, kéretik közben nem jajgatni. Panaszra egyébként sem a vesedialízisre váró betegnek, hanem a betegszállító cégnek van oka. A páciens pedig köszönje meg szépen, hogy ezúttal nem kanyarodtak el vele Tétnek is, mert igazából azt kellett volna tenni a kilométerpénz miatt.
A magyar beteg megtanult tűrni, neki az a természetes, hogy három év alatt – hiába jutott el az államtitkárig a Kisalföld által 2013-ban kirobbantott utaztatásos botrány híre – nem történt semmi. A magyar beteg minden percét kiélvezi hát annak, hogy most valamit kompenzál számára a sors: azon szerencsések egyike, akit a mentők visznek ezekben a hónapokban a józan ésszel tervezhető útvonalon, két és fél óra helyett egy óra alatt. És nem gondol bele abba, hogy meddig lesz ez a számára áldásos állapot, mert azt is megtanulta, hogy a magyar egészségügyben számolni és tervezni örök hiba.
A baj az, hogy aki a kockás papíron számolt, pontosan tudta, hogy a maszek cégek trükközni fognak, ha pénzt akarnak látni. A trükközés pedig egyet jelent a betegutaztatással, amelyet az emberünk soha nem fog megérteni az Audi hátsó ülésén. Hacsak a sofőrje egyszer nem mesél a sanyarú sorsú rokonról, aki ezt heti három alkalommal átéli. S ha lesz elég bátorsága, kimondja azt is: a rendszer így nem működik, a mentők szerepvállalása legfeljebb a mesterséges lélegeztetést jelenti a haldokló cégeknek. És félő, hogy a kockás papíron azt is kiszámolta valaki, hogy a többségükhöz nem ér ki tizenöt percen belül a segítség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyögve

Az út mindössze két és fél óra, kéretik közben nem jajgatni. Tovább olvasom