Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Natasa álma

Orvos és kosaras kapcsolata ekkor kezdődött és talán úgy folytatódik, ahogy hollywoodi filmforgatókönyv-írók fejében sem fordulna meg.


Natasa Kovacevic kosárlabdázó életét szeptember 7-én dr. Pellek Sándor mentette meg a győri kórházban.

A győri női csapat közlekedési balesetében súlyos sérüléseket szenvedett fiatal szerb játékos bal lábát sajnos térd alatt amputálni kellett ahhoz, hogy az első mondat állítása igaz lehessen.

Orvos és kosaras kapcsolata ekkor kezdődött és talán úgy folytatódik, ahogy hollywoodi filmforgatókönyv-írók fejében sem fordulna meg: Pellek doktor arra készül, hogy jövőre Natasával együtt fussa le a New York-i maratont. Egy ilyen sztoriért dollármilliókat fizetnek neves íróknak, ezt a történetet pedig maga az élet írja: Győrben, Belgrádban és talán Amerikában.

A cél, mármint a maraton lefutása, még nagyon távolinak tűnik ugyan – és nemcsak a távolság nagysága és az időpont miatt, hanem mert Natasa két hónapja egyelőre azért küzd, hogy meglegyen az első tökéletes lépése és normális életet tudjon élni. Futni most csak álmában fut.
„A rehabilitáció után dől majd el, milyen irányt vesz az életem. Már ezzel az ideiglenes protézissel is napról napra jobban megy a járás, és ha minden jól alakul, teljes értékű játékosként szeretnék visszatérni a kosárlabdapályára. A paralimpia szóba sem jöhet" – mondta magáról.
Kovacevic a balesete után csodálatos akaraterőről ad tanúbizonyságot.

Ezért biztos vagyok benne, ha december elején Belgrádban véglegesen igent mond a győri doktor felkérésére, akkor a kapcsolatuk folytatódik és Natasa 2014-ben ott is lesz New Yorkban a rajtvonalnál.

Ketten együtt pedig csak győztesek lehetnek.

Én szurkolok nekik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépség és árnyoldal

...boldog békeidőben valóban szép is lehet a katonaélet. Tovább olvasom