Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kis foci nagy balhéja

Mintha a szurkolótáborok nem is egy nemzet fiai lennének. Amíg nem találjuk meg a megoldást, öngólokat rúgunk minden ilyen esetben.

A hírek szerint riadókészültséggel várta a rendőrség tegnap a nevezetes Újpest–Fradi focimeccset. Több utcát lezártak, és a tömegközlekedésben menetrend-módosításokat is bevezettek a mérkőzés zavartalan lebonyolítása érdekében.

Így van ez nálunk már hosszú évek óta, kis ország kis focijának nagy balhéi miatt. Felfordul a város, és néha az ember gyomra is. Megjegyzendő, hogy nemrég a szurkolók válogatatlan gyalázó rigmusaiért, pirotechnikai eszközök bevetéséért mind az FTC-t, mind az Újpestet 400–400 ezer forint pénzbüntetésre kötelezte az MLSZ. Elgondolkodtató a dolog. Mintha a szurkolótáborok nem is egy nemzet fiai lennének. Magyar szidja a másik magyart, csak azért, mert a kedvenc csapata lila vagy zöld mezben próbálja bevenni az ellenfél kapuját. Alapjában véve nevetséges az egész, semmi köze a sport- vagy klubszeretethez.

De vajon miért ismétlődik ennek a kölcsönös utálatnak gyakran atrocitásba, törés-zúzásba, rombolásba torkolló gyakorlata? Miért jó a drukkolók ultráinak, ha agyba-főbe verhetik egymást? Könnyű lenne azt válaszolni erre, hogy bizony balgaságból, a balhé miatt. Advent ide vagy oda, úgy tűnik, még a szeretet ünnepét várva sem lehet leszoktatni egyeseket a randalírozásról, vagy épp egymás megvetésének kirívó megnyilvánulásairól. Igazi ok az persze nincs.

Vagy ha van, azt mélyebben kellene keresnünk. A nevelésben, a kultúrában, pontosabban azok hiányában. Amíg az ellenszert keresve ott nem történik kedvező változás, könyörtelenül öngólokat rúgunk minden ilyen esetben. Nem a Fradinak, és nem az Újpestnek. Magunknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angyalok közt

...a földre szállt angyalok. Nem igazodnak a farkassá vált világ törvényeihez, nem huhognak a… Tovább olvasom