Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Katlan

Akár meztelenül is végigsétálhattam volna vasárnap az utcán, mert egy teremtett lelket nem láttam. A sivatagi forróság nem tűrt meg senkit a flaszteren, menekült a napról, ki merre látott.

A pokol tornácához értünk. Amivel eddig klímakonferencián riogatták a világot, az ma már fájóan süt. Sosem látott hőség, pusztító meleg. Ennyire forrón már senki sem szeretheti.

A vizsgálatok szerint az elmúlt 50–100 évben a Földnek inkább hűlnie kellett volna, ha csak a nap- és a vulkáni tevékenység lett volna jelen. De itt vagyunk mi, és a civilizált életforma fenekestől felforgat egy olyan globális rendszert is, mint az éghajlat. A régi öregek még mondhatták, hogy nyárra ősz jön, arra tél, borúra derű.

A kutatók felülírják az évszázados népi bölcsességet: ha a jelenlegi ütemben nő a légköri szén-dioxid koncentrációja, akár 5 fokos átlaghőmérséklet-emelkedést is eredményezhet a mostanihoz képest.
Radikális ötlettel állt elő egy amerikai filozófiaprofesszor, aki nem hisz a szén-dioxid-kibocsátás szabályozásában és kitalálta, génterápiával hogyan lehet alkalmazkodóbbá tenni az embert a forrósodó világhoz.
A homo sapiens legyen alacsonyabb, soványabb és vegetá-
riánus. A kisembernek kisebb a lába és az ökolábnyoma is, mert kevesebb és kisebb kell neki mindenből: kajából, kocsiból, ruhából, vízből. Ha vissza lehetne venni 15 centit a testmagasságokból és sikerülne lemondani a marhabélszín adta örömökről – megmenekülhetne a világ.

Megnéztem magamnak ezt a Matthew Liaót, aki hormonokat vetne be a klíma ellen és látom, nem viccel. 29 oldalas tanulmányban, hosszú publikációs listával bizonygatja az igazát New Yorkból.
Ha még a régi időket élnénk, a falu bolondja lenne ez az elme, akin este a kocsmában jót szórakoznának és ingyenfröccsel itatnánk, hogy mondja kedvére a magáét. Mondom én, az eszement forróság kikezdte az emberi agyat, párolog az értelem, sistereg a hülyeség.

Megrázom a hógömböt, hadd hűsöljön benne az angyal. Hull rá a hópihe és mosolyog. A csodákban bízhatunk!

Olvasóink írták

  • 1. szekelyse50 2012. július 04. 17:00
    „Hát ez nem semmi , valóban ha egy lehetőség van tenni kel valamit. Habár lehet ,hogy a következő nemzedéknek már nem lesz észrevehető.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bunkofon

Tovább olvasom