Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 7°C Még több cikk.

Kalandtúra

Politikus urak! Önök szereptévesztésben vannak. Nem a ValóVilágban kell fellépniük!
Gyurcsány Ferenc Miskolcra, az avasi városrész egy panellakásába költözött három napra. A volt miniszterelnök nem egyedül vállalkozott a kalandtúrára, Vadai Ágnes, Varjú László, Molnár Csaba is vele ment, ők is beköltöztek egy-egy avasi családhoz.

A program hétfőn kezdődött és ma ér véget. A három nap alatt megtapasztalták az avasi lét diszkrét báját és „elvegyültek" egy kocsmaprogramban is. Ráadásként az exminiszterelnök maga vitte iskolába a befogadó család gyermekét. (Arról egyelőre nem találtam információt, hogy a reggeli fél nyolcas buszra sikerült felpréselni magukat, vagy a saját limuzinját használta a volt kormányfő.)
Mi tagadás, nem mindennapi kaland lehetett volna ez a kiruccanás, ha megfelelő időben és jól csinálják. De nem csinálták jól. Először is, elkéstek a szociokalanddal, nyolc évig kormányon voltak, akkor kellett volna megismerni a magyar valóságot! Másrészt nem kamerák kíséretében kellett volna érkezniük, hanem titokban, esetleg álruhában, mint anno Mátyás király. Akkor lehetett volna igazán megtapasztalni a panelhétköznapok egzotikumát. Ez így finoman fogalmazva is legfeljebb önreklám.

Mivel minden hibája ellenére felcsigázta az érdeklődésemet ez a sajátos marketingötlet, belekukkantottam a miskolci megyei napilap online kiadásába. Nem tudom megállni, hogy ne idézzek a nyitó jegyzetből. A cím: „VV Feri beköltözött". A záró gondolat is tömör: „Szerdán csomagol és hazautazik. Nem kiszavazták, csak éppen átutazó volt a Való Világban."

Megnyugodtam, nemcsak én keresek a kákán is csomót, mások is érzékenyek a politikai képmutatásra. Azért is citáltam ide az idézetet, mert jól mutatja a hasonlóságot a ma oly divatos valósághősök és a „sikerorientált" politikai elit között. Politikus urak! Önök szereptévesztésben vannak. Nem a ValóVilágban kell fellépniük! A magyar parlamentben kell pártállástól függetlenül úgy dolgozniuk, hogy ne kelljen teljesen más felszereléssel indulniuk egy avasi túrára és egy rózsadombi kirándulásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

No sports!

A boltos csak szorongatja a válasznak szánt mondatokat, de ki nem ejti a szavakat. Nem mindig kell… Tovább olvasom