Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

JFK

A tegnap híre, hogy Jimmy Fia Krisztián (ahogy Zámbó Krisztiánt hívja a magyar sajtó viccesebb fele) könyvet ír az RTL Klubon sugárzott X-Faktorról. Borítékolhatóan arról olvashatunk majd, hogyan került a műsorba, hogyan fogadták a versenyzők, s hogyan túrták ki őt a mentorok, a szerkesztők a show-ból. Aki igazi csemegét szeretne, az minden bizonnyal ahhoz a fejezethez lapoz majd elsőként, amelyben versenytársával, Stone-nal töltött közös estéit ecseteli: azt a megindítóan szép folyamatot, ahogy az ellenségekből „öribarik" lettek.

Ne gondolja senki, hogy Jimmy Fia Krisztián (továbbiakban: JFK) leendő bestsellerével bármi bajom van, sőt, még azt is megkockáztatom, hogy aprópénzért adta el a remek sztoriját. Merthogy JFK 5 millió forintot kap a könyvéért, függetlenül attól, hány darab kel el a portékából. Persze ha ezt az összeget a műsorban látott produkciójához mérjük, akkor meleg kézfogással gratulálhatunk az év üzletéhez.

Ha most megígéri, hogy a könyvbemutatón nem énekli el a „megjavulokén"-t, akkor isten bizony sok sikert kívánva, szépen elbúcsúzunk egymástól néhány sorral lejjebb.

Nem érne JFK ennyit, ha nem az év legunalmasabb közéleti hetében dobják be a hírt, amikor legfeljebb azzal a ténnyel kell versenyeznie a rútul elbánt Krisztián könyvének, hogy Hoffmann Rózsa csak azért se fog lemondani. De ha már itt tartunk, akár azt is leszögezhetjük: Hoffmann Rózsa hiába írna könyvet arról, hogyan került be a „műsorba", hogyan fogadták őt a „versenyzők", s hogyan akarták kitúrni a „mentorok"; az életben nem kapna olyan biankó szerződést, mint amit most JFK kapott. S ha találós kérdésnek tenném fel önöknek, ki volt az utolsó olyan miniszter, aki a csúfosan végződő regnálásáról, a politikai hátba szúrásokról s a még ma is sokat emlegetett főnökéről botrányszagú könyvet adott ki, nem várnám, hogy rávágják a választ: Molnár Lajos.

A kutyát sem érdekli a közélet öltönybe bújt része; az már igen, ha rabruhát ölt, vagy még azt se, s a kivillanó és/vagy vándorló mellbimbója történetét meséli el a delikvens. Ne botránkozzunk meg ezen, mi asszisztáltunk ennek a világnak a felépítéséhez, s ne is tegyünk úgy, mintha nem tartanánk olykor-olykor szórakoztatónak ezt a közeget. JFK nem művelt, siralmasan énekel, de annyi magához való esze van, hogy 5 millióval a markában vágjon vissza, hogy a nézettségért gusztustalanul, s a jól kipróbált séma szerint (lásd Szíj Melinda esetét a Megasztárral és a bevásárlótáskával) előbb előásatták vele az apja szellemét, majd vele együtt kidobták.
Jimmy Fia Krisztián köszöni, jól van, s jókedvének legfőbb oka az, hogy Jimmy országába született.

Olvasóink írták

  • 1. borsmenta 2013. január 06. 09:00
    „Valaki meg ír róla, ezzel fenntartja azt, amit ostoroz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adjon az Isten

Tovább olvasom