Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Hofi van

A Demokratikus Koalíció egészen sajátos árukapcsolással emlékezett Hofi Géza halálának évfordulójára: „Tíz éve hunyt el Hofi Géza. Alig néhány órával azután, hogy az elvesztett első választási forduló után Orbán Viktor elmondta gyűlöletbeszédét a Testnevelési Egyetemen."

Hofival mit röhögtünk volna ezen (is). Hofit megúszta Gyurcsány, megúszta Bajnai, megúszta a mostani Orbán, s tulajdonképpen örülhet Schmitt is, bár őt ezekért a napokért senki nem irigyli. Hofi, s még inkább az a kör, amelyből megélhetett – igen: a politika –, gondoskodott arról, hogy minden eshetőségre maradjon utólag is idézhető poénja – 2012-ig.

Itt volt mindjárt Gyurcsány idejéből október 23-a: „Te, gyerekek... ha még egyszer lesz 56... az már 112." És Őszöd titka: „Az igazságból elveszett az »i«." Vagy Orbánnak, „Gőg és Magőg fiának" európai sallerjei, no meg a médiatörvénye: „...ott ültek velem szemben Cenzék... Cenzné meg az ura...
az, a Cenzúra." Exdoktor Schmitt a szenátusi döntés előtt már rég megkapta volna a magáét az összeollózott doktoriért: „Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk; ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk."
Nem volt olyan év a halála óta, amikor – utólag kár tagadni, hisz lebuktunk Brüsszel előtt is – ne vehette volna elő a pizsamás poénját: „Én vagyok a magyar népgazdaság.

Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék." Mi meg persze felrakhattuk volna Hofi slágerét, leginkább a világválsággal sújtott időkben: „Sam-sem, sam-sem, nincs egy vasam sem." Mázlista az, akinek meg ez jut eszébe: „Jaj! De magasan vagyok! Csak nem ez az életszínvonal?"

Ugyan kinek vigasz, hogy a lemez ugyanaz maradt az egészségügyben is? Józsi bácsi a szemésznél: „Józsi bácsi, rég láttam. Ja, rég én is." Vagy a vállalkozóknál: „Hát annyi hentes van, amelyik üres... Ezeket miért nem alakítják át ruhatárnak, a franc érti, nem? A fogas megvan, csak meg kell számozni..."

Hofi tudta: „Megfigyelted? Csak mi maradunk, gyerekek. Kormány jön, kormány megy. Mi aztán szavazunk rendesen... Te, azon gondolkodom, elindulok én is. Nem nagyképűségből mondom, de ez az 1260. előadásom – figyelj, ha csak ennyien szavaznak rám, megnyerem Ausztriát is!"
Miért ne nyerne, „tiszta őrültekháza" ez, nem?

Olvasóink írták

 • 2. Dwatson 2012. április 14. 15:42
  „1. Dödölle 2012.04.13. 17:15
  Kár hogy moderálták a folytatást,kíváncsi lettem volna rá.Mehetne már a fenébe ez a bagázs és vihetné a kétharmadát is,aki újabb és újabb adófajták bevezetésére ,folyamatos lenyúlásokra,újabb adósságnövelésre hatalmazta fel! Mit is mondott Hofi,ki ez a banda:"fidesz,fikusz,hgyosz"? Talán ő már akkor tudta...”
 • 1. Dödölle 2012. április 13. 17:15
  „Mocskos szarházi banda viszi az ügyeinket. Meg a pénzünket is...
  ORBÁN, TAKARODJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ÉS VIDD MAGADDAL A TOLVAJ BANDÁDAT IS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  MEG AZOK ÖSSZES HOZZÁTARTOZÓJÁT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Meg az összes szimpatizánsodat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  BELEÉRTVE A TOLVAJ LEENDŐ ÁLLAMELNÖKÖDET IS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Mikor lesz itt TISZTA politika és közélet ?....
  <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvéthétfői hét-nulla

Tovább olvasom