Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

ETO: quo vadis?

Találhattak olyan törvényi kiskaput, amely lehetővé tenné a futsalos megoldást.
Az ország labdarúgást szerető részét a Quaestor-botrány kirobbanása óta az a kérdés foglalkoztatja, hogy mi történik a Győri ETO labdarúgócsapatával. Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásba helyezése, a cégbirodalom összeomlása alapjaiban rendítette meg a 111 éves zöld-fehér klubot. Csődbiztost jelöltek ki az élére, akinek az a feladata, hogy mentse a menthetőt.

Kérdés, hogy mit lehet menteni.

A klub alkalmazottjai, a szakmai stáb tagjai, a játékosok hónapok óta fizetség nélkül dolgoznak. Ők is nagyon várják már a megoldást, ami kérdés, hogy megszületik-e és ha igen, akkor mi lesz az.

A nyilvánosságra zúduló napi információzuhatagban kevés az illetékesek által megerősített konkrétum. A legmakacsabban az tartja magát a közvéleményben, hogy valamilyen jogi csűr-csavarral – az ETO Futsal Kft.-n keresztül – jövőre az NB III-ban indulhat az ETO felnőtt futballcsapata. Ezt eddig minden megszólaló sportjogász szabályellenesnek és kivitelezhetetlennek nevezte. Persze elképzelhető, hogy a futsalos megoldás pártolói találtak olyan törvényi kiskaput, amely lehetővé tenné ezt a megoldást.

Ellenkező esetben lehet akár megyei osztály is, ami Győr utánpótlása szempontjából végzetesnek is nevezhető.

Az ETO megvételét eddig a megszólalók lehetetlennek nevezték. Konkrét indok nem hangzott el, hogy miért. Ezért csak valószínűsíthető, az lehet a baj, az ETO Futball Kft. kezes az ETO Park Kft. 17 milliárd forintos hitelénél. Ilyen áron pedig nem kell a futballcsapat egyetlen befektetőnek sem.

Reméljük, nemsokára csak az ETO-ügynek, az ETO-nak nem lesz vége. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úttalan utakon

Vérlázító, hogy milyen katasztrofális állapotban vannak az útjaink. Tovább olvasom