Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Egyedül Amy

Talán már most szervezik azt a jótékonysági koncertet, ahol még többen, még nyálasabb szavakkal tanúságot tesznek önmaguknak, hogy milyen értelmetlen ez a korai halál, mert elveszett egy aranytorkú énekes lány.
Mint egy rossz valóságshow-ban, az egész világ nyomon követte, ahogy szétcsúszott az ötszörös Grammy-díjas angol énekes, Amy Winehouse élete. A világhálónak köszönhetően egyre borzalmasabb képek keringtek a lányról, akinek elméje a zseniális és a tébolyult harcában alulmaradt. A Twitteren egymást túllicitálva dagadt egyre szélesebbé szombat délutáni halála, még a korábbi brit miniszterelnök felesége, Sarah Brown is üzent egy bájosat és szomorúnak nevezte a hírt. Előbújtak régi, alig és legjobb barátok, akik biztos forrásból tudták, hogy az utóbbi napokban vodkán élt, megszólaltak híres zenésztársak, akik megrendültek, együtt éreznek és nem is értik, miért kellett ilyen fiatalon, az önpusztítás ilyen kegyetlen eszközével meghalnia. Mint egy rossz verkli, csak mondják a magukét, mint megannyi intimpista: tudják, hallották, megmondták, előre látták. Kár! Kár! Kár!

Úgy tűnik, Amy Winehouse-t mindenki szerette: anyja, apja, barátai, producere, volt kedvenc pincére, dílere. Talán már most szervezik azt a jótékonysági koncertet, ahol még többen, még nyálasabb szavakkal tanúságot tesznek önmaguknak, hogy milyen értelmetlen ez a korai halál, mert elveszett egy aranytorkú énekes lány.

Elborzadva olvasom az újabb és újabb károgókat, akik bezzeg és lám-lám mikor tudták már, hogy ez lesz a vége. Ugye, hogy megmondtuk? Annyi szenvelgés sincs bennünk, mint a görög drámák kórusaiban. A világ végignézte, ahogy egy lány megöli magát. Életének a végére pont került, de mint minden mondat, ez is elkezdődött. Az útnak – mielőtt a totális mélybe vitt – volt eleje és közepe, a roncsderbi egyszer elkezdődött, mielőtt féktelenül véget ért.

Amy talán maga sem tudta, hogy ennyi őszinte és igaz barátja van, hogy zenésztársai nem megvetik, hanem nagyra tartják, anyja-apja aggódik érte. Ha igaz az a sok, egekig érő szóvirág, amik koszorúk helyett körbefonják a 27 éves lány emlékét, akkor csak egyet nem értek: miért kellett ilyen szörnyű halált halnia, miért nem volt senki, aki a beteg bódulatból kivezette volna? A szeretet miért ott kezdődik, ahol az élet véget ér?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Breivik

Harminckét éves, nagyapáink nem ismerték, mert már itt előttünk nőtt fel Európában, miközben minket… Tovább olvasom