Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Cirkuszcsarnok

Annyi mindent építettünk fel az elmúlt években – stadiont, parkolóházat, hidakat, tereket, metrót –, hogy észre sem vettük, hiányzik a megfelelő nagyságú és minőségű Nemzeti Cirkusz Csarnok. Most azonban vége a cirkuszi produkciók otthontalanságának. (És most ne tessék ízetlenkedni, még gondolatban sem a Parlamenttel vagy bármely önkormányzati épülettel, hogy hát akkor ott ugyan milyen mutatványok voltak eddig porondon? Az ilyen áthallásra építő magyarázkodás káros lehet, ezért is kérem, koncentráljunk a lényegre! Ne keverjük a tisztes csepűrágókat össze más közszereplőkkel!)

Épülhet tehát a Nemzeti Cirkusz Csarnok. Ám előtte egy kis rendet kell csinálni a környékén, hiszen ott még áll egy-két épület. Azokat most szépen leromboljuk, és helyükre egy modern „világországhoz" illő létesítményt húzunk fel. Nyilvánvaló, kell egy hely, ahol méltó körülmények között állhat ki a porondmester, és az ő vezényszavára napról napra elindulhat a színvonalas előadás. Próbája. Mert leginkább majd itt próbálják be azokat az attrakciókat, melyeket a Fővárosi Nagycirkuszban vagy a világ számos más pontján lévő sátrakban, csarnokokban adnak elő a magyar csillagok.

Szóval a Hippodrom, az állatszámok gyakorlótere és a nagy állatház is a buldózerek martaléka lesz. Ez nem baj. Hiszen romjaikon új cirkusz épülhet fel. Fájhat, de tény. A múltat időnként le kell törölni a nagy óriásplakátokról, hogy helyette az aktuális jelen szavaival a jövő ígérete kerüljön oda fel.
A kétszintes, mintegy 902 négyzetméteres, 12 méter kupolamagasságú és 132 ülőhellyel rendelkező új épület lehetőséget biztosít majd az akrobatikus és levegőszámok gyakorlásához (pl. ugrás a mélybe biztosítókötél nélkül, magyar világszám!), valamint bemutató és vizsgaelőadások helyszínéül is fog szolgálni.

Nagy szükség volt már erre a létesítményre. A szórakoztatást művészi fokon űzni nem kevés gyakorlást, tanulást igényel. Márpedig ha tömegek szórakoztatásáról van szó, a cirkusz az egyik legjobb műfaj. Főleg, ha kenyér is van hozzá. Ugyanis tapssal és éljenzéssel sajnos túl sokáig a korgó gyomor hangját sem lehet elnyomni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kasza

Mellékjelentése a szlengben: sokat nyer, nagyot kaszál egy üzleten. Tovább olvasom