Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Bilincsbe verve

A fogási csalásokban mindenki éritnett. Azok is, alolet becsaptak a manipulált mérkőzések eredményeivel.

Elindult a lavina.

Sokan régóta várták már, hogy így legyen. Vagyis a labdarúgó-fogadási csalási ügyekben itthon is történjen valami. Az évekkel ezelőtt Németországban kirobbant botrány és az onnan érkezett információk alapján úgy tűnt, itthon lassan őrölnek az illetékesek malmai. Nos, most már senkinek nem lehet egy rossz szava sem, sorra kattan a bilincs a gyanúsítottak karján, javában tartanak az őrizetbe vételek.

A bundaügy az MLSZ feljelentése nyomán indult, a Nemzeti Nyomozó Iroda 2009 decemberében vesztegetés miatt indított nyomozást, amit idén májustól a Központi Nyomozó Főügyészség vett át. Azok várták nagyon a főügyészség jelenlegi lépéseit, akik a fogadási csalásokban nem vettek részt. Azt nem írhatjuk, hogy nem érintettek a bundaügyekben, hiszen mindenki az, legyen éppen klubelnök, edző, játékos, játékvezető vagy szurkoló. Mindenki, akit becsaptak a manipulált eredményekkel.

E sorok írásáig a legutóbb előállított Aczél Zoltán, a Haladás Sopron Bank vezetőedzője. A Videoton elleni Magyar Kupa-találkozó után Székesfehérváron, a stadionban verték bilincsbe és szállították el a főügyészség emberei. Ez a fajta látványos erődemonstráció már korábban is érzékelhető volt a fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyekben és ez nem lehet a véletlen műve. Igaz, nem olyan diszkrét, mint maguk a csalások voltak, viszont úgy tűnik, hogy ez is hatásos.

A hírek szerint ugyanis két korábbi, már őrizetbe vett siófoki futballistája „nyomta fel" Aczél Zoltánt, akit jelenleg azzal gyanúsítanak, hogy euróezrekért több játékosa kérésére két alkalommal is úgy állította össze a csapatát, hogy a fogadási csalóknak kívánt eredmény születhessen. Az őrizetbe vétel óta – a hivatalos megfogalmazás szerint – Aczél együttműködött a hatóságokkal, de a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el. A Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken dönt arról, hogy az edzőt előzetes letartóztatásba helyezi-e vagy szabadlábon védekezhet a továbbiakban.

Újságíró kollégám azt mondja, van egy spirálfüzete, amit egy olyan szerb férfi írt tele évekkel ezelőtt magyar edzők, játékosok, bírók neveivel és megtörtént bundáival, aki maga is jól ismeri ezeket az eseteket. És az a névsor sokkal hosszabb, mint amennyi név eddig napvilágra került. Az egyik őrizetbe vett magyar futballista pedig azt mondta a minap a bíróság folyosóján: legalább ötszáz ilyen játékos van hazánkban, mint ő.
A lavina valószínű, rohan tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határesetek

Kevés logikus indok hozható fel a sokkal inkább visszaélésekre és törvénytelen adatbázis-építésre,… Tovább olvasom