Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Arcélek

Az arc teljes eltakarása egy teljes mértékben középkori ideológia kifejezésre juttatása.
 
Ausztriában burkatilalmat vezetnek be, idén október 1-jétől 150 eurós bírságot kockáztat a szomszédos országban az, aki az egész arcát eltakaró burkában vagy akár az arc egy részét elfedő védőmaszkban megy ki az utcára. Burkatilalmat korábban már Franciaországban, Belgiumban és a svájci Ticino kantonban is bevezettek.
Ausztriában óvatosan, de következetesen igyekeznek átültetni mindezt a gyakorlatba, de azért a cél egyértelmű, változtatni szeretnének az eddigi állapoton. Az egyik osztrák rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a muszlim vallású nőket nem fogják arra kényszeríteni, hogy az utcán azonnal fedjék fel az arcukat. Ilyen esetekben az illetőt bevihetik az őrszobára személyazonosságának megállapítására.  
Az osztrák kormánykoalíció a hivatalos indoklás szerint az integráció elősegítése érdekében döntött az arcot teljesen elfedő viseletek betiltása mellett. Az arc teljes eltakarása – mint a nikáb vagy a burka viselete – Christian Kern kancellár szerint „egy teljes mértékben középkori ideológia kifejezésre juttatása".  
Ez meg már egy ideje Európa és a XXI. század.
Ezek után talán az sem elképzelhetetlen, hogy a burkát továbbra is viselni szándékozó muszlimok egy része elhagyja majd Ausztriát és olyan országokba költözik, ahol ezt szabadon megtehetik.
Úgy tudjuk, Magyarországon nem tiltott a burka viselete. Nincs is kiknek tiltani, mert az osztrákokéhoz hasonló tömegű bevándorlás nálunk egyelőre elképzelhetetlen.
De a (politikai)  játszmának sajnos még nincs vége.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forró ősz

A simább úton könnyebb győzni. Tovább olvasom