Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

A tekintély

2013-ra végleg lejárt a kacagányok ideje a parlamentben, s lassan jöhetnek a Pókember- és Batman-jelmezek a show-hoz.

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 49. paragrafus (4) bekezdése alapján, a (7) bekezdésben biztosított jogkörömmel élve, javaslom az Országgyűlésnek, hogy tiszteletdíját csökkentse az Elenor Micinek keresztelt, a köztudatba „vak komondorként" bekerült ebnek. A tiszteletdíj maximális összegű csökkentését (130 ezer forintot) ugyanazzal tudom indokolni, mint Szűcs Erika és Vadai Ágnes képviselők esetében is: az Országgyűlés rendjét súlyosan megsértette a kutya akkor, amikor láb alatt volt. Kérem Balogh képviselő urat is, hogy szavazzon.

Sem a „nőverő" Baloghnak, sem az Országgyűlésnek nem oszt, nem szoroz már ennyi pikírtség. Pedig Szanyi Tibor beintése után nem nagyon gondoltam, hogy lehet még mélyebb pont a T. Ház megítélésében. Hát lehet. Ezúttal nem Vadai és Szűcs performance-a vitte lejjebb a mércét (ahogy Szanyinál a középső ujja igen), hanem az a pillanat, amikor Balogh „Asszonyverő" József megszavazta a büntit képviselőtársainak.
Aki lemaradt az eredeti pillanatról: a napirend előtti felszólalások elhangzása után Vadai Ágnes az ülésteremben, öt társa pedig egy üléstermi páholyban az egyik szemük környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelent meg.

Nem tudom, melyik tény a keserédesebb. Az, hogy 2013-ra végleg lejárt a kacagányok ideje a parlamentben, s lassan jöhetnek a Pókember- és Batman-jelmezek a show-hoz. Az, hogy mostantól egy teljes molinóüzletág épülhet a mindenkori ellenzéki frakciókra, mert transzparens nélkül már nem megyünk sem az Országházba, sem Fradi-meccsre.

Vagy az, hogy a következmények nélküli országképünkre épp egy Balogh nevű képviselővel kell ráerősíteni, aki saját bevallása szerint is jól megverte otthon Terikét. Aztán a komondorra kente az egészet, végül meg igent nyomott arra, hogy fizessen, aki monoklival cikizi őt ezért az Országházban. Ami egyébként a munkahelye. Ja igen: a zavaros éjszaka ellenére ő még nagybetűs honatya, mi más is lehetne, hisz a népakarattal kellene szembemennie, ha lemondana. S ezt a választóival nem teheti meg. Meg egyébként is.

Ezt a tekintélyt óvja esetenként 130 ezer forinttal az Országgyűlés elnöke.

Olvasóink írták

  • 1. dödike 2013. november 14. 15:37
    „Vajon az ilyen képviselők még mire képesek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton köpenye

Szent Márton köpenyéről mintha megfeledkeztünk volna a nagy hedonizmusban, pedig a kolduslelkűvé… Tovább olvasom