Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

A pulóver

Véget ért a jubileumi VOLT Fesztivál, s mint az utóbbi években mindig, úgy idén is csúcsot döntött. A telt házas napokon negyvenötezren is szórakoztak, s ez akárhogy is nézzük, rengeteg ember.

Ráadásul végig zenéről, buliról szólt a hét, fogyott a sör és a fröccs is, ehhez képest mégsem hallottunk igazán kirívó rendbontásról. Sőt! A soproniak is másként tekintenek ma már a VOLT-ra, mint a kezdetekkor. Nem a kellemetlenségekről beszélnek elsősorban, hanem arról, hogy ez a fesztivál lehetőség a város számára. 

Persze még mindig vannak olyan vállalkozások, amelyek csak az üzletet látják ebben a hétben és szemtelenül magasra emelik az áraikat. Szerencsére csökken a számuk, a pozitív élmények viszont szaporodnak. Az utcán is egyre több segítőkészséget tapasztalni, útbaigazítják a fiatalokat, ötleteket adnak, hová menjenek, mit nézzenek meg a városban. A közösségi oldalon pedig egy apuka arról számolt be, hogy amikor a fesztiválon, a viharban majd megfagyott a kislánya, ketten is segítettek rajta.

Először egy fiatal srác dzsekijét kapták meg, később pedig egy másik pulcsiját. Hazaindulás előtt hiába akarták visszaadni a meleg ruhát, a fiú azt mondta, a kislánynak nagyobb szüksége van rá. „Borzasztóan jó érzés volt! Remélem, egyszer én is viszonozni tudom ezt, vagy továbbadni a pulóvert" – írta az apuka. Egy másik történet arról szólt, hogy egy lány a mosdóban hagyta a táskáját, benne a telefonjával, irataival, pénzével.

Remények nélkül, de elment a talált tárgyak osztályára, ahol a táskája érintetlenül várta. Még ugyanazon a napon kapott egy üzenetet egy sráctól, hogy biztosan visszakapta-e a táskáját és megvan-e mindene. A kérdésre, hogy hogyan tudná a lány ezt meghálálni, már nem válaszolt... 

Ugye nem kell mondani, milyen sokat jelentenek a pozitív történetek? Miattuk szeretjük és érezzük magunkénak ezt a fesztivált. Legyen belőlük jövőre is minél több! A szükségben egy „pulóver" már biztosan lesz.
A fesztivál lehetőség a város számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plakátok

Tovább olvasom