Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

A hallgatás joga

Ráadásul azt a hamis látszatot kelti, hogy egy ilyen eset bárhol, bárkivel megtörténhet, aki ellen tyúklopás a gyanú... és tagad.

Fél éve egészségesen, de táppénzre kényszerítve várja, hogy újra szolgálatba léphessen az a rendőr, aki terhelő vallomást tett két kollégájára. A vád szerint ők voltak, akik kihallgatás közben az izsáki rendőrőrsön halálos sérülést okoztak Bara Józsefnek. A keddi hírt a magyar sajtó nagyja átvette. Kérek útmutatást, miként reagáljunk.
Egyszerűen: a koronatanú – állítólagos – kérelmét, miszerint vissza szeretne menni dolgozni, számos okból el kell hogy utasítsuk.

Először is ne a sajtón keresztül üzengessen valaki(k) által, s legfőképp ne azzal a populista magyarázattal, hogy a táppénzből nem lehet ma megélni Magyarországon. Egy rendőr, aki nem a társai beköpésére esküdött fel, az igenis megél 47 ezer forintból is, ahogy minden tisztességes közmunkás. Egyébként is, tisztelt kolléga, felhívnám ismételten a figyelmedet a „köz" szóra, amelyet szolgálunk.

A táppénz alkalmat nyújt az önismeret-fejlesztésre, márpedig úgy látjuk, hogy ebben az esetben kifejezetten hasznos lehet. Fél év nem sok idő, inkább kevés, hogy ezt az utat tisztességgel végigjárja az a valaki, aki első felindulásában nem mérte fel, hogy a TESTÜLET, s a felettesei jó hírnevét komolyan megsérti. Ráadásul azt a hamis látszatot kelti, hogy egy ilyen (sajnálatos, de még korántsem bizonyított) eset bárhol, bárkivel megtörténhet, aki ellen tyúklopás a gyanú... és tagad.

A kolléga – állítólagos – kérelmét, amelyben visszatérése okait sorolja, semmi nem támasztja alá. Épp ellenkezőleg: mert bár valóban távollétében betöltetlen a Homokhátság egyik kis falujának körzeti megbízotti posztja, nagyobb kihágásról nem lehetett eddig hallani a nevezett Bács-Kiskun megyei aprócska településen. Ha felvennénk a kesztyűt, azt is mondhatnánk meglehetősen pikírten, hogy ebbe az állásba mi is visszamennénk, csak inkább az utca frontján állunk helyt.

S végül a legfontosabb érv, amelyet ebben az esetben nyomatékkal aláhúzva kéretik tudomásul venni: Magyarország már nem a besúgók országa, azok az idők elmúltak, a TESTÜLET ereje az összetartásban rejlik, a rendőr hű katonaként szolgálja hazáját és az Alkotmányt, amely ugyan nem rendelkezik (egyelőre) a besúgás, a feljelentés, a vádaskodás tilalmáról, de közös törvényünk ez, kimondatlan jog és kötelesség, mint a tányérsapka viselése a kamerák előtt. A rendőr parancsot teljesít, joga van a véleményéhez, de leginkább annak megtartására. Leléphet! Kelt: 2013. május 21-én.

Olvasóink írták

 • 3. Bokk 2013. május 25. 10:47
  „Vigyázni kell a szarkazmussal és cinizmussal, mert nem mindenki érti.
  Egy link is elfért volna az elején, hogy az olvasó tájékozódhasson a háttérről: http://hvg.hu/itthon/20130506_Betegszabadsagra_kuldtek_az_izsaki_agyonv

  Szerintem nagyon jó cikk és sajnos tényleg azt látja az átlagpolgár, hogy az eskünél többet ér a testületi összetartás, azaz kirívó törvénytelenség esetén is, meg kell védeni a kollégát, különben mit gondolnak majd rólunk. Holott a valódi kérdésnek inkább annak kellene lennie, hogy mit gondolnak így...”
 • 2. szekelyse50 2013. május 24. 18:49
  „Vannak ilyen csavarintós lehetőségek ,éljen a demokrácia :-Megvan ez kavarva”
 • 1. dsj 2013. május 24. 08:26
  „Esküszöm, nem értem ki és mit akar mondani? Ez még a konkrét ügynél is zavarosabb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ők sem értik

A rektorok nem értik, miért éppen a felsőoktatással kapcsolatban nem tart igényt véleményükre a… Tovább olvasom