Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

A Dunánál

Amikor az egyik helyi médiumnál dolgozó, egyébként segítőkész pályatársam megjegyezte a minap, hogy jó ingyenreklám lehet a Kisalföldnek ez az aláírásgyűjtés, biztosan nem értette, miért nézek olyan furcsán.
Nem volt rá idő, hogy elmagyarázzam, valószínűleg nagyon kevés „ingyenreklámra" kell olyan sok energiát fordítani, mint a „Vizet a Dunába!" kampányra. Kevés olyan reklám lehet, ahol több ezer ember folyamatos munkájára, széles körű civil összefogásra van szükség a siker érdekében. Számokra lefordítva: hatvan napon át naponta ezer aláírást kell gyűjteni ahhoz, hogy végül az ötvenezer hitelesített, hiánytalan aláírás nagy valószínűséggel meglegyen, döntően egyetlen megyéből.
Ráadásul biztosan kevesen fognának ingyenreklám-készítésbe egy olyan ügyben, amit húsz éve a helyben járás, a homokba dugom a fejem politika jellemez. Amiben nem sikerült érdemi előrelépést elérni a folyamatos ellenszélben egyetlen eddigi összefogásnak sem. Mert egyébként nem ünnepelhetné huszadik születésnapját az Öreg-Duna szárazra került medrében felnőtt erdő a felső-szigetközi szakaszon. Ott, ahol nem növényzetnek, hanem víznek kellene lennie. És nem fordulhatna elő, hogy miközben a Nagy-Dunán Nagybajcsnál kevesebb mint egy méterre volt a vízszint tegnap délelőtt az első fokú árvízvédelmi készültség elrendelésétől, addig Győrben, a Püspökvár alatt éppen csak a kiépített part legalsó lépcsőfokaihoz ért fel a víz.

Tudtuk a nehézségeket az elején is, mégis belefogtunk a kampányba, éppen azért, hogy ezeken az állapotokon az itt élők érdekeit szolgálva változtatni lehessen. Most van a félidő és a helyzet biztató. Harminc nap telt el, eddig 38 ezer aláírást gyűjtöttünk, olvasóinknak és partnereinknek köszönhetően. Még harminc nap van hátra és naponta 734 aláírást kell gyűjtenünk ahhoz, hogy végül 50 ezer pontosan kitöltött aláírás biztosan meglegyen. (Hát, ennyit az ingyenreklámról.)

Vagyis az már biztos, hogy a következő hetek is összehangolt munkával telnek és továbbra is nagy szükség lesz a civil együttműködésre, az Önök segítségére. Hogy miért is? Ha másért nem, amikor lesz majd egy szabad percünk és József Attila sorait felidézve elidőzünk „A Dunánál", a kampányt követő pozitív változást látva úgy érezhessük: Mintha a szívünkből folyt volna tova...

Nekünk, az itt élők összefogásának köszönhetően.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villámlás, napsütés

Tovább olvasom