Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Zeneszerzői verseny Haydn halálának 200. évfordulójára

A 2009-es év Joseph Haydn halálának 200. évfordulója. Burgenland így az idei év zeneszerzői versenyét eme nagy géniusznak szenteli. Az alsó-ausztriai Rohrau-ban született zeneszerző főleg Burgenlandban, Bécsben és Eszterházán tevékenykedett. Éppen ezért az ezekből a régiókból származó zeneszerzőknek szól első sorban a versenykiírás.
Az első díjat 10 perces klasszikus vonósnégyesre (két hegedű, brácsa, violoncello) írt mű kapja. A díj 2500 EUR, továbbá tervezzük, hogy a díjazott mű és a kompetens és független zsűri által kiválasztott bizonyos számú mű egy koncert keretében előadásra kerüljön, mindez a 2009-es Haydn év keretein belül.

Feltételek:

Részt vehet mindenki, aki Burgenlandban, Alsó-Ausztriában vagy Bécsben él, illetve alkot, valamint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben él.
Benyújtás:

A részvétel megköveteli a teljes kottaanyag leadását. A mű még nem jelenhetett meg, nem adhatták elő, vagy semmiféle díjba nem részesülhetett még. Csak egy mű nyújtható be, A benyújtáshoz választani kell egy tetszőleges hatjegyű számot.

A mű mellé egy lezárt borítékban, melyre ugyanazt a hatjegyű azonosítót kell felírni, a következő dokumentumokat kell mellékelni: önéletrajz (lakcím, telefonszám, esetleg e-mail cím, banki adatok), illetve tájékoztató az eddigi művészi, illetve zeneszerzői tevékenységről.

A borítékolt pályázati dokumentumokat legkésőbb 2008 11. 01-ig el kell küldeni a következő címre: Amt der Burgenländischen Landesregierung, Abt. 7 – Kultur, Wissenschaft und Archiv, Europaplatz 1, 7000 Eisenstadt. A borítékon fel kell tüntetni a Kompositionswettbewerb kifejezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biogáz – az egészséget szolgáló energia

A biogázüzemekben feldolgozhatjuk mindazokat a szerves hulladékokat, amelyek környezetünkben… Tovább olvasom