Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Zajvédő fal a győri belvárosnak

A Dunapart Rezidencia építési munkálatai során nyilvánvalóvá vált, hogy a győri Széchenyi híd forgalma Győr belvárosát zajszennyezésnek teszi ki.

A Dunapart Rezidencia úgynevezett C épületének építési munkálatai során nyilvánvalóvá vált, hogy a győri Széchenyi híd erősen megnövekedett forgalma Győr belvárosát, így a C épületet, vagyis a wellness-szárnyat zajszennyezésnek teszi ki. A várossal kötött megegyezés szerint a lakó-szolgáltató ház építtetője megkezdte egy zajvédő fal tervezését, építését.

A Széchenyi híd forgalma már hosszú idő óta zajjal is szennyezi a Mosoni-Duna északi partján, a Dózsa György rakparton élőket is, valamint a belváros lakóövezetét. A híd közelségében a régi Elevátor átépítésével kialakítandó Dunapart Rezidencia saját költségén építi meg a régióban egyedülálló, hídra tervezett zajvédő falat – tudtuk meg dr. Jakab Tamástól, az építtető képviselőjétől, aki azt is elmondta: a közel háromszáz méter hosszú fal északi és déli része környezetbarát anyagokból készül majd el, míg a középső, a víz felett átívelő szakasz átlátszó polikarbonát lemezekből áll majd.

A teljes beruházás összege közel százmillió forint.
A Dunapart Rezidencia a wellness-szárnyban, a győri ingatlanpiaci igényeknek megfelelően kialakított kisebb lakások és az oda nyáron beköltözők miatt építi fel elsősorban a zajvédő falat, ám tisztában van azzal, hogy ez a védmű Győr belvárosának és a révfalui oldalnak is hasznos lesz majd.

Az előzetesen elvégzett mérések és számítások szerint a két és fél méter magas fal háromszáz méteres egybefüggő zajelnyelő és -visszaverő rétegeivel jelentős, puszta füllel hallható zajcsökkenést eredményezz egészen a Dunakapu térig.

A Dunapart Rezidencia már megbízta a tervezőt és a kivitelezőt. A munkálatok hamarosan elkezdődnek. A kivitelező tervei szerint az építkezés az egyébként is zsúfolt Széchenyi hídon a legkisebb fennakadásokat okozza majd.
F. Gy.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A harmadik házat árulják Városréten

A harmadik épület értékesítését kezdte meg nemrégiben a Rába-gyár egykori Budai úti telepének helyén felépülő győri Városréten a beruházó Engel Group – tájékoztatta a cég a Kisalföldet. A Dália Palota névre keresztelt társasházban több mint kétszáz lakás lesz, amelyek között 35 négyzetméteres garzonok és 105 négyzetméteresek is találhatók. Tovább olvasom