Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Waldorf: Nyílt nap nyílt titkok

Győr - Világszerte támogatott alternatív oktatási módszer a Waldorf-pedagógia. Hazánkban több mint félszáz intézményben tanítanak eszerint.

Különlegessége, hogy a tudás átadásának folyamatában a lehető legnagyobb mértékben figyelembe veszi a gyermeki képességek kialakulásának fokozatosságát és képes a személyre szabott nevelésre.

Győrben 1992 óta működik a Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Belső ellentétek és anyagi gondok egyaránt nehezítették a fennmaradást, de a szülők és pedagógusok akarata mindig átlendítette az intézményt az akadályokon.

Az eredmény pedig vitathatatlan: szerény tárgyi feltételek, ám nyugodt, kiegyensúlyozott diákok, s két leérettségizett osztály, amelyben a jelentkezők továbbtanulási aránya százszázalékos volt. Az iskola egy kiemelten közhasznú egyesület fenntartásában működik, és szülői valamint egyéb adományokkal kiegészülő állami normatívából finanszírozza kiadásait. Azok számára, akik ebben a tanévben csatlakoznak valamelyik évfolyamhoz, egyévnyi adománymentességet ajánl fel az iskola. Az érdeklődőket várják, a gimnáziumban (Balassi B. u. 1.) hétfőn délelőtt 8–12 óra között nyílt tanórákat, délután 3 órától pedig tájékoztató beszélgetést tartanak a tanárok részvételével. Az általános iskolában (Madách u. 10.) szerdán reggel 8–10 óra között lesznek a nyílt órák. (Részletek: www.forraswaldorf.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utógondozóba járók nem bűnözők...

Drogfüggő szenvedélybetegek nem lesznek, de 15 pszichiátriai utókezelt igen a kisbácsai napközis… Tovább olvasom