Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Vizes őrangyalok - fotó

Hétfőn reggel kék egyenruhás vízműves szerelők töltötték meg a Magyar utcai véradó állomás folyosóját. Legtöbben Győrből, Nyúlról, Kisbajcsról és Abdáról érkeztek. Sokan civilben, a lejárt éjszakai műszak után, vagy szabadnapjukon, esetleg az irodákból.

A Pannon-Víz Zrt. dolgozói idén három alkalommal már 56 egység vért adtak, az őszi véradáson további 27 egységgel segítettek a vízművesek a rászorulóknak.

Jó érzés látni az összetartást, a segítőkész munkatársakat. Egy–egy véradománnyal, a statisztikák szerint három emberéletet lehet megmenteni.

"A legtöbb rászoruló még nem is tudja, hogy érintett lesz. Akár egy balesetből kifolyólag szüksége lesz a vérre, lehet bármelyik hozzátartozónk, vagy kollégánk is" - mondta Knausz Ferenc, sokszoros véradó.

A véradás előtt és után kiemelten fontos a folyadékfogyasztás, mely segít a véradás alkalmával levett plazma pótlásában, valamint ha megfelelő mennyiségű folyadék van a szervezetben az erek teltebbek, a véna jobban látható, gyorsabb a vérvétel.

Ezt a vízmű munkatársai kitűnő minőségű győri csapvízből tették meg.Adj vért, legyél Te is Őrangyal! Miért jó vért adni?

Véreddel 3 ember életét mented meg, és életet menteni igencsak jó érzés.
Megvizsgálnak: vérnyomás, haemoglonbinszint, HIV, Hepatitisz B-C, szifilisz.
Csodálnak Téged azok, akik tűiszonyra, betegségre hivatkozva nem mernek, vagy nem tudnak vért adni.

A rendszeresen vért adók körében alacsonyabb a rákbetegség aránya, mint a nem-véradók körében.

Véradó: Bedi Istvánné, Czvitkovicsné Szalay Rita, Domán Zoltán, Fekete László, Felker Szabolcs, Fülöp Szabolcs , Horgány Attila, Horváth Csaba, Horváth Péter, Józsa Attila, Király Balázs, Királyné Nagy Ildikó, Knausz Ferenc, Kurucz Zoltán, László Péter, László Tamás, Marth Péterné, Orosz Balázs, Ötvös László, Peredi László, Pulai Attila, Simon Ferenc, Szabó Tamás, Tolnai Ferenc, Tóth László, Varga Roland, Vingler Béla.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Fórum a regisztrációról Győrben

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke tart fórumot az új választási szabályokról és a… Tovább olvasom