Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Víz alatt a pátkai földek (is)

Víz áll a mélyen fekvő sokorópátkai kertekben és külterületi termőföldeken, de a faluban néhány háznál is okozott gondot az elmúlt hetekben lezúdult nagy mennyiségű csapadék.

Sokat remélnek a településen a kétharmadában már kész csapadékvíz-elvezető rendszertől. Elsősorban azt, hogy a most épülő árkok megmentik az érintett utcák kertjeit, pincéit és útjait a dombról lezúduló víztől, iszaptól és hordaléktól.

Sokat remélnek Sokorópátkán az épülő csapadékvíz-elvezető rendszertől. Fotó: K. Cs.
Sokat remélnek Sokorópátkán az épülő csapadékvíz-elvezető rendszertől. Fotó: K. Cs.

A remények ellenére az elmúlt hetek nagy esőzései a sokorópátkaiaknak is okoztak némi gondot. A faluban jó néhány garázsba, pincébe beszökött a víz, egy-két házat homokzsákkal kellett megvédeni, de igazi fejfájást azoknak okoz a szokatlanul gyakori csapadék, akiknek kertjei, termőföldjei mélyebben fekszenek. Ezeken a részeken napok óta áll a víz, a tulajdonosok aggódnak az „elúszó" termés miatt.

– A közmunkásaink a falu belterületén mindennap szinte csak a vízzel foglalkoznak, takarítják az utakat. A határt uraló belvízzel mi nem tudunk mit kezdeni. Elsősorban az évekkel ezelőtti, embert és lakóingatlanokat, utakat veszélyeztető állapotokat szeretnénk megszüntetni – említette Mecséri Lajos polgármester, majd hozzátette: – Tárgyaltam Pintér Istvánnal, a Győri Vízi Társulat igazgatójával – az ő kezelésükben vannak a kivezető árkok –, aki ígéretet tett arra, hogy a helyzetfelmérés után, amint az időjárás és a vízügyi körülmények engedik, próbálnak megoldást keresni a felgyülemlett víz elvezetésére, de azt hiánytalanul megszüntetni nem lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Kazinczy utcát - melyik Borkai cipője?

A csütörtöki átadással befejeződött a Belváros több utcájának felújítása: összesen 270 millió… Tovább olvasom