Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Vinyei megálló a Mikulással

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség partnereivel együtt idén is felejthetetlen Mikulás-napi ünnepséget szervezett mintegy 700 gyereknek a Bakonyban.
A kirándulókat lovas szán, bábelőadás és számos meglepetés várta.

Dobronyi Tamás, a Bakonyvasút Szövetség ügyvivői testületének tagja elmondta, minél több gyereknek szeretnének ilyen módon örömet szerezni, így a Veszprém megyeiek után ezen a héten a Zirc környéki, majdan pedig a megyénkbeli lurkóknak szervezték meg a vendégvárást. A MÁV-Start Zrt. ingyenes utazásán túl a programot az Eletfa Egyesület, az Ültess Fát Alapítvány, valamint a győri önkormányzat is támogatta, így a gyerkőcöket számos meglepetés várta. A Kossuth iskolából 15 kisdiák örült a délelőtti hóesésnek, őket három nevelő kísérte el. Boldogan újságolták, először vesznek részt igazi, téli kiránduláson, az erdőben.– Hatvan körüli a létszámmal érkeztünk, s már tavaly is nagyon népszerű volt a program – sorolta Nagy Imréné, a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat nevelőszülői hálózatának szakmai vezetője, aki szerint a karácsonyi ünnepkörre való ráhangolódást kiválóan megalapozza a program. – Felhőtlenek, boldogok a gyerekeik, s ezt jó látni.
Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút Szövetség elnöke összehangolt, valódi meglepetésprogramot említett, a szponzoroknak köszönhetően a tavalyinál is több gyereknek mutathatták be az ország legszebb vasúti szakaszát, a Bakony szépségeit.A feldíszített Mikulásvonat Vinyéig vitte a csoportokat, köztük több, állami gondoskodásban, nevelőszülőknél nevelkedő gyermeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonkétmilliárddal több jut honvédelemre

Elismerésben részesítette a vörösiszap-katasztrófa helyreállítási munkálataiban résztvevő katonákat… Tovább olvasom