Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Világsztár a győri Richter Teremben

A Placido Domingo és José Carreras partnereként is énekelt Tokody Ilona személyében világklasszis operaénekes lép színpadra a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) hagyományos, jótékony célú hangversenyén november 20-án este hat órakor a győri Richter Teremben.
Azok, akik jegyet váltanak a ˝Könnyűzene komolyan – komolyzene könnyedén˝ című estre a Győri Nemzeti Színház szervezési irodáján, gyönyörködhetnek az ugyancsak nemzetközileg elismert Kertesi Ingrid, valamint Muskát András tenor és a győri Bede Fazekas Csaba hangjában is. A szokásokhoz híven a kiváló énekeseket a Győri Filharmonikus Zenekar kíséri Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmesterének vezényletével.

A hangversenyt ezúttal is dr. Lanczendorfer Erzsébet hozta tető alá, aki elmondta, hogy bár tavaly óta csupán a győri KÉSZ tiszteletbeli elnöke, de felajánlását e szervezőmunkára az új elnökség jó szívvel elfogadta. Mint fogalmazott, tizennyolc év tapasztalata és kapcsolatrendszere, a remek művészek sokaságával kialakult közel húszévnyi baráti, jó viszonya nyilvánvaló könnyebbséget jelentett számára a jótékonysági hangverseny létrehozásában.

A koncert bevétele változatlanul fele-fele arányban a közhasznú KÉSZ-t, illetve a Győri Nemzeti Színházért – KÉSZ Alapítványt támogatja. Az alapítvány ugyancsak a szokásoknak megfelelően ezen az esten adja át az általa alapított Szent István-díjat az arra legérdemesebbnek.

Dr. Lanczendorfer Erzsébet hozzátette még: bár napi munkája országgyűlési képviselőként, a KDNP-frakció tagjaként értelemszerűen megváltozott ahhoz képest, mint amikor a KÉSZ ügyeit vitte a városban, de keresztény értékrendje nem változott, ugyanazokat a jó ügyeket képviseli most a parlamentben, mint tette azt korábban Győrben a civil szervezet elnökeként.

A jótékonysági est védnöke dr. Pápai Lajos megyés püspök, megnyitóbeszédet a fővédnök, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár mond majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokozott figyelemmel közlekedjünk a Jereváni és az Erfurti út kereszteződésénél

A győri Jereváni és az Erfurti út kereszteződésében körforgalom építés és gázszivárgás miatt… Tovább olvasom