Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Vidámságban gazdag sérültséggel élők Gyermeknapja

Az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete 2012. május 23-án tartotta a hagyományos Gyermeknapját, amelyre közel 1000 fő értelmileg sérült tagunk és kísérőik érkeztek szerte a megyéből.

Az eseményt Simon Róbert Balázs, Győr Megyei Jogú Város Alpolgármestere nyitotta meg; Major Ernő, Megyei Intézményfenntartó Központ Vezetője és Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ Elnöke pedig kedves köszöntőjükkel üdvözölték a rendezvény résztvevőit.A hivatalos megnyitót követően, a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének motoros felvonulását tekintettük meg.

A nagy népszerűségnek örvendő motorosok felé több műszaki kérdést intéztek kíváncsi látogatóink, amelyre a társaság tagjai készségesen válaszoltak.

A Baráti Kör támogatásának köszönhetően az idei évben is ellátogatott hozzánk a jól megszokott dallamaival a Family Frost autója, így mindenki számára biztosíthattunk fagylaltot.


A rendezvény egyik fő témája a szelektív hulladékgyűjtés, amelynek jegyében öt állomásból álló versenyt rendeztünk. A résztvevő 17 csapat sikerrel zárta a versenyt, amelyet az AUDI ETO KC kiváló sportolói: Görbicz Anita és Hornyák Ágnes segítségével, oklevéllel és édességgel jutalmaztunk.

Sérültjeink a kézilabdás lányok társaságában nagy örömmel vettek részt a közös játékban; és feltehették a kézilabdával kapcsolatos kérdéseiket, amelyekre Anita és Ágnes kedvesen válaszolt. A közös fényképezkedés és autogramosztás után nehezen búcsúztunk a kézilabdás lányoktól.

A programok tovább zajlottak, a helyszínre érkezett Ökobuszt meglátogathatták a résztvevők; amely lehetőséghez teremtett az értelmi sérültséggel élőknek, hogy a szelektív hulladékgyűjtés elméleti ismereteit a buszon való idegenvezetéssel a gyakorlatban is elsajátíthassák.
 
A Gyermeknap másik fontos helyszíne a lajtos kocsi volt, ahol fiataljaink legegészségesebb ivóvízből olthatták szomjukat.

A kézműves foglalkozásokon szebbnél- szebb, hasznos kiegészítőt készíthettek a résztvevők; így többek között békás napellenzőt, gyöngyből készült karkötőt, lepkés papírgyűrűt.

A foglalkozásokon túl bepillanthattak a kíváncsi érdeklődők a szalmafonás rejtelmeibe.

A délelőtt folyamán a fiatalok nagy örömére lovas kocsi érkezett hozzánk, amelyen minden csoport utazhatott.

Délután állatkerti sétán vettek részt a rendezvényre látogatók, ahol az állatok megtekintésével hagyták hátra a 2012- es, élményekben gazdag Gyermeknapot!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli közgyűlés a Rábánál

A Rába Járműipari Holding Nyrt rendkívüli közgyűlést tart június 19-én kedden délelőt 10 órától a… Tovább olvasom