Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Vetélkedő: középiskolás fiatalok helyes közlekedésre nevelése

A Győri Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a középiskolás fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából vetélkedőt hirdet a középfokú oktatási intézmények tanulói részére.

Célja: A tanulók közlekedési ismereteinek bővítése, balesetmentes közlekedésük elősegítése. Közülük már többen rendelkezhetnek segédmotoros-kerékpár vagy gépjármű, illetve egyéb kategóriás vezetői engedéllyel. Akadnak olyanok is, akik talán először kívánják lemérni tudásszintjüket. A középiskolás fiatalok közül kerülnek ki a jövő gépjárművezetői, akik példamutató magatartásukkal elősegíthetik a jelenleg kifogásolható közlekedési morál pozitív irányú változását. E nemes cél jegyében kerül meghirdetésre felmenő rendszerű versenyünk, mely ősztől, iskolai osztályfőnöki órák keretében a rendőrség tovább népszerűsít.

A vetélkedő időpontja: 2011. március 03-án 9.00 óra.

A vetélkedő helyszíne: Győri Rendőrkapitányság, 9024, Győr, Zrínyi út 54.

Versenyágak: kerékpáros, segédmotor-kerékpáros, gépjárművezetői kategóriák

A vetélkedő lebonyolítása: A vetélkedő a jelentkezők létszámától függően városi, ezt követően megyei fordulóból, illetve országos versenyből áll.

Az elődöntőben a versenyzők elméleti feladatok tesztlapok kitöltése teljesítésével adnak számot tudásukról.

A vetélkedőn részt vehetnek: szakmunkásképző, középiskolai, gimnáziumi tanulók, akik 15. életévüket már betöltötték, de még nem múltak el 19 évesek.

A jelentkezők három kategóriában versenyezhetnek:
I. Kerékpáros kategória – Vezetői engedéllyel nem rendelkezők
II. Segédmotor-kerékpáros kategória – segédmotor-kerékpár, motorkerékpár vezetői engedéllyel rendelkezők
III. Gépjárművezetői kategória – személygépjármű vezetői engedéllyel rendelkezők

A vetélkedő értékelése: Minden versenyző a feladatok nem megfelelő teljesítéséért hibapontot kap. A sorrendet a hibapontok különbsége adja.

Azonos pontszám esetén a hibapontok súlyossága a döntő.

A vetélkedő első három helyezettje továbbjut a megyei döntőbe, melynek időpontjáról városi elődöntőn kapnak tájékoztatást. A megyei döntő a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének (1. számú főút mellett a volt NKH) tanpályáján kerül megrendezésre, ahol a versenyzők elméleti és gyakorlati tudásukról adhatnak számot.

A nevezés utolsó napja: 2011 március 01-ig a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán Gerendai Sándorné rendőr századosnál (96/520-000/12-55; 70/3395616).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntött a közgyűlés: Nagy Viktor lett a színházigazgató

Győr - Negyed óra alatt véget ért a zárt ülés, Borkai Zsolt polgármester kihirdette, hogy a… Tovább olvasom