Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Verseny, természetes akadályokkal

Gyirmót - A ˝környezetvédelmi jeles napok˝ részeként kilencedik alkalommal rendezték meg az őszi akadályversenyt. Az általános művelődési központ programján háromszáz diák vett részt.

A gyirmóti horgászfaluban négy helyszínen huszonöt csapat, háromszáz gyerek mérte össze a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos tudását az általános művelődési központ hagyományos akadályversenyén. A ˝Környezetvédelmi jeles napok˝ őszi játékos programját kilencedik alkalommal rendezik meg.

Az első állomáson szófejtő rejtvényt oldottak meg, ugróiskolában tettek ügyességi próbát, illetve a vizes élőhelyen előforduló növény- és állatfajokkal kapcsolatos igaz-hamis állításokról döntöttek, a várakozási időben a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos feladatlapot oldottak meg a gyerekek. Másodikként Activity játék formájában, rímben, mutogatással és körülírással kellett fajneveket és ˝állatszereplős˝ szólásmondásokat kitalálniuk. A harmadik állomáson célba dobtak karikával, hogy a találatokkal ˝megvédjék˝ a mocsári teknősöket a gázolástól. Az utolsó állomáson védett fajok felismerése, jellemző tulajdonságaik gyűjtése volt a feladat, amelyeket puzzle-ból ki is kellett rakniuk.

A csapatok izgatottan vártak az eredményhirdetésre.
A csapatok izgatottan vártak az eredményhirdetésre.

A legidősebbeknél első helyen a győri Radnóti-iskola 8. osztályos csapata végzett. Az 5–6. osztályosok közül a Szabadhegyi Közoktatási Központ 6. b-sei, a legkisebbeknél pedig a Fekete István Általános Iskola 4. osztályosai bizonyultak a legjobbnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűrés képviselői keretből

Saját képviselői keretének terhére szervezett szűrővizsgálatot a minap Somogyi Tivadar… Tovább olvasom