Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Végső búcsú Pozsgai Jánostól

A család, a barátok, ismerősök és a kollégák népes tábora búcsúztatta kedden délután Győrött a tragikusan korán, életének 46. esztendejében elhunyt újságírót, riportert, Pozsgai Jánost.

A közkedvelt rádiós műsorvezetőt, az egykori Győri Városi Televízió főszerkesztőjét, a nemzeti színház művészeti titkárát, a Kisalföld külsős munkatársát minden egykori munkahelyéről sok kollégája kísérte el utolsó útjára tisztelőivel, a nézők és a hallgatók tömegével együtt.

Őszinte gyásszal búcsúzott tőle Nagy Viktor, a Győri  Nemzeti Színház igazgatója, Gáti Oszkár és Bede Fazekas Csaba színművészek, valamint Benkovich Ferenc pápai prelátus.

A gyászolók között ott volt többek között Borkai Zsolt polgármester, Ottófi Rudolf alpolgármester, Kiss János balettigazgató, művészek, újságírók és a város közéletének sok jelentős személyisége.

Fotók: Bertleff András

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Ká 2010. február 26. 02:00
  „Pozsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! Itt vagy velem mindig!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 33. Sometimes 2009. június 26. 11:50
  „Kezemben egy rajz... egy rajz, ami közel 19 évvel ezelött készült. Mintha tegnap lett volna. A kisdiák elöször egy négyest kapott, mert egy kis részlet hiányzott még a "mü" befejezéséhez, majd a tanár visszavette a rajzot és feljavította az osztályzatot ötösre.

  A kisdiák nagymamája erre annyira büszke volt, hogy élete végéig a szoba díszeként örizte a müvet a feljavított osztályzattal.

  Köszönöm. És mást is köszönök: a kedvességet, a segítséget, a türelmet, a mosolyt.

  (a rajz mostmár két ember emlékét örzi...)”
 • 32. Anna* 2009. június 25. 22:55
  „"A Halál nem válogat, és nem kérdezi soha, mit szeretnénk: menni vagy maradni.
  A Halál jön, választ, s ha egyszer kiválasztott, semmit sem tehetünk.
  Az emberben nem marad más, csak a remény. A remény és a hit, hogy Odaát minden jobb lesz..."

  Csak most hallottam a hírt..., őszintén megrendített, hisz´ egy életvidám, mindig mosolygó, kedves ember képe van előttem, aki mindig leállított minket a főiskola folyosóján, vagy akár az utcán, s még évek múltán is megismert minket (hallgatótársaimmal)! Felfoghatatlan...
  Őszinte részvétem a hozzátartozóknak!
  Nyugodj békében!”
 • 31. sára 2009. június 24. 20:03
  „Kegyetlen a sors, követhetetlen a fájdalom, mely megrendített. Nyugodj békében!”
 • 30. esgégé 2009. június 23. 22:16
  „Kedves János!
  Színházi nyelven szólva: táblás házat hoztál össze. Utoljára.
  De ugye elmondod majd azokat a színházi adomákat, amelyekkel annyiszor megnevettettél benünket! Például Szendrő Józsi bácsi esetét az ifjú és lelkes színésznővel. Ugye elmondod megint. Legközelebb. Örülök hogy ismerhettelek.”
 • 29. Ká 2009. június 23. 22:14
  „Drága Pozsikám! Mindig ezt mondtam Neked! Te voltál az első aki befogadott. Amikor Győbe kerültem egyből megmutattad a várost. Sosem felejtem el, hogy mennyit nevettünk már akkor. Az első igazi interjút Te készítetted velem, milyen ideges voltam, persze Te akkor is nyugtattál, ahogy mindig. Pfu....Pozsikám! Te igazán hittél Bennem. Mennyit hülyéskedtünk-emlékszel? Mindig itt leszel velem. Örülök, hogy a barátod lehetek! Mert a szívemben örökké élni fogsz !!!!!!!!!!

  A Kigyó (szigorúan rövid i-vel, ahogy szólitottál)”
 • 28. CafeDiva 2009. június 23. 22:01
  „Megrázó volt e búcsú..., könnyek nélkül aligha bírta akárki is. Hiányzol, Pozsi, mindannyiunknak, de tudjuk, fentről figyelsz minket, velünk vagy, mellettünk leszel mindig. Vigyázzon Rád az Ég, öleljen a Szeretet végtelenje!”
 • 27. kanga64 2009. június 22. 11:53
  „Elmentél, hogy örökre itt maradj...
  Isten Veled, Pozsi!;-(”
 • 26. Bojtlány 2009. június 22. 08:36
  „Szia Pozsi !

  Ma reggel olvastam a hírt és valójában nem tudok mit írni. Örülök, hogy megismertelek és évekig a kollégád lehettem a BMC-ben. Emléxem soxor volt, hogy a hallgató kifejezetten VELED akart a telefonban beszélni, és szinte meg sem várta, hogy kapcsoljam a stúdiót. A kívánságműsorok, és a sok-sok interjú...mind mind profi színvonalú volt. A hangod, a lényed felejthetetlen marad !!!!!
  Nyugodj békében......

  Ági”
 • 25. kismarti 2009. június 21. 21:25
  „Szia Pozsi!
  Szombat van, teszem a dolgom mint általában mindig szoktam. Folynak a könnyeim és nagy ürességet érzek legbelül. A nap nem süt esőre álló szomorú idő van -milyen is lehetne? Most már kénytelen vagyok tudni amit eddig nem akartam. A sajtó írott betűi hidegen kopognak a fejemben: "élt 46 évet". Márciusban hallottam, hogy nagy a baj, de elhessegettem még a gondolatát is annak, hogy beteg lehetsz. Aztán amikor az unokatestvéredtől is hallottam, úgy 1 hónapja az első ami eszembe jutott az, hogy meg fogsz gyógyulni, de nem így lett. Bár olvasnám inkább a Neved a pletyka rovatban, vagy egy újabb díjátadás kapcsán, bárhol másutt, mint a gyászhírek között! Már gyerekként más voltál mint mi, egészen különleges. Emlékszem egyszer együtt voltunk egy iskolai szavaló versenyen, és Te az Őrizem a szemed című , Ady verset mondtad. Bár gyerek voltál, talán a vers is egy kicsit korai választás volt - de ahogy mondtad.... akár egy érett férfi! Soha nem hallottam Tőled káromkodást, mindig választékosan, gyönyörűen beszélted a magyar nyelvet, és az Istentől simogatóan meleg, bársonyos hangot kaptál hozzá. Emlékszem a hátra szaltóra is, amit egyszer az öttevényi állomás várótermében csináltál meg a kedvünkért. Csak bámultunk! Emlékszem Édesanyádra Kati nénire, hogy mennyire büszke volt rád és így hívott "Janika". A hétvégi asztaltársaságotokra: Pozsi, Mazsi, Koti, Dexi, Lackó, Fece. Reggelente sokat dumáltunk a vonaton, és néha megváltottuk a világot Öttevénytől Győrig. Aztán elkerültél Győrbe családot alapítottál. Azért mindig hallottam felőled, vagy a tv-ben néztem a műsoraidat, vagy a Kisalföldben olvastam az írásaidat. Nagyon örültem a sikereidnek és annak, hogy azt csinálod amit igazán szeretsz. Ritkán találkoztunk, néha egy színházi előadás szünetében, a győri utcán vagy szüleid sírjánál futottunk össze. Most 2009. május 30-án vártunk Téged, egy ünnepségre. Sajnos hiába vártunk, már nem tudtál jönni, máshova szólt a meghívód...... Olvasom az üzeneted és tudom, hogy minden szava igaz, olyan amilyen Te magad voltál egész életedben! Mélyen együtt érzek a családoddal, akikkel volt szerencsém találkozni. Keresem a vigasztaló szavakat, de nem találom. Kérlek vigyázz rájuk onnan fentről! Olvasom a soraidat, Te nyújtasz nekünk vigaszt, Te a holt az élőknek! Uram Isten mekkora lelkierő és hit kellett hozzá, hogy megírd, és még erre is volt gondod. Még fel sem fogtam, hogy elmentél, máris hiányzol. Hiányzol az asztal társaságból, hiányzol a vonatról, hiányzol a faluból, hiányzol az ÉLETBŐL! Pozsi Isten Veled! Legyen könnyű az álmod! Riczenböckné Andi”
 • 24. dzsoni 2009. június 21. 18:32
  „Nagyon fog nekünk hiányozni a színházban! Mindenki szerette őt, nagyon jó ember hagyott itt minket! Láttuk, ahogy a teste kezdi feladni a hosszú küzdelmet! Mindent megtett azért, hogy legyőzze a szőrnyű kort, sajnos nem sikerült!
  Nyugodjon békében!:(”
 • 23. Truder 2009. június 21. 15:38
  „"Akit az istenek szeretnek, fiatalon hal meg."
  Menandrosz
  Isten Veled..”
 • 22. Orfeusz 2009. június 21. 12:36
  „Nyugodjon békében! Fájdalmasan kevés idő adatott meg neki! Az Éaz elsődleges, minden azon kívül semmi!”
 • 21. öcsi561 2009. június 21. 09:46
  „Nem találom a szavakat... :(
  Nyugodj békében!”
 • 20. medwe 2009. június 21. 09:02
  „Drága Pozsi!

  Nem is olyan régen az egyik tv-csatornán ismételtek egy régi felvételt a győri állatkertről.
  Meghallottam a hangodat, s ott ragadtam. S mindig eszembe jut, amikor riportra hívtál, hogy előtte
  és utána is jókat beszélgettünk. Ha két amerikai találkozik, megkérdik egymástól:
  Hogy vagy? De erre nem szabad válaszolni. Mikor Mi találkoztunk, vártuk a választ egymástól.
  Mikor utoljára találkoztunk, mind a ketten siettünk, de volt húsz percünk egymásra.
  Köszönjük utolsó leveled. Most a másik szobában dolgozol, hogy boldog pillanatokat adj azoknak,
  akik ott vannak.Látunk Téged, de nem érinthetünk, hallunk Téged, de nem kérdezhetünk,
  mégis közöttünk vagy:
  "lehetetlen is volt, hogy a halál fogva tarts" (ApCsel 2,24)
  A vasárnapi győrzámolyi Szentmisét érted ajánljuk fel az Úrnak.
  Isten veled!”
 • 19. Zitus63 2009. június 21. 08:25
  „Nehéz bármi okosat írni ebben a helyzetben...egyszerűen döbbenetes! Nyugodj békében, kedves Pozsi!”
 • 18. baba21190 2009. június 20. 23:49
  „"Csak az hal meg, akit elfelejtenek..."”
 • 17. Forgenson 2009. június 20. 22:56
  „Szia Pozsi!
  Legutóbbi leveledben megfogalmazott gondolataid, ahogy annyiszor barátságunk alatt, megint igazak, elgondolkodtatók és annyira jellemzőek Rád, hogy aláírás nélkül is felismerhető vagy!
  Azért hidd el, nagyon sokszor el kellett olvasnom, s átgondolnom soraidat, mire rájöttem: megint bölcsebb voltál nálam!
  Bocsáss meg, de én már csak ilyen önző maradok! Nem tudom elsőre elfogadni, hogy egy barátom elhagy, még ha csak a másik szobába is megy! Hiába marad közel, egészen közel, nagyon hiányzik, ha nem láthatom, hallhatom! Igazad van, nem az élet kap új jelentést, hanem a barátságunk kap új dimenziót!
  Remélem, szokásodhoz híven szemet hunysz kezdeti gyengeségem felett, s ígérem, minden úgy lesz, ahogy leírtad: nem szakad meg a folytonosság!
  Ha mégsem sikerülne teljesen beváltanom ígéretemet, kérd rajtam számon, hisz ,,A lélek él, találkozunk"!

  Forgi”
 • 16. :-( 2009. június 20. 22:25
  „"Midőn a roncsolt anyagon
  Diadalmas lelked megállt;
  S megnézve bátran a halált,
  Hittel, reménnyel gazdagon
  Indult nem földi útakon,
  Egy volt közös, szent vigaszunk
  A LÉLEK ÉL: találkozunk!"
  /Arany János/”
 • 15. TakácsTamás 2009. június 20. 21:49
  „Ady Endre: AZ ÚR ÉRKEZÉSE

  Mikor elhagytak,
  Mikor a lelkem roskadozva vittem,
  Csöndesen és váratlanul
  Átölelt az Isten.

  Nem harsonával,
  Hanem jött néma, igaz öleléssel,
  Nem jött szép, tüzes nappalon
  De háborus éjjel.

  És megvakultak
  Hiú szemeim. Meghalt ifjuságom,
  De őt, a fényest, nagyszerűt,
  Mindörökre látom.

  Isten Veled, Kedves Pozsgai János!”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázmillió fejlesztésekre Écsen és Ravazdon

Écs–Ravazd - Csaknem négyszázmillió forint európai uniós támogatást és saját pénzt költ… Tovább olvasom