Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Véget értek a táborok a Városi Művészeti Múzeumban - fotók

A görög kultúrát felidéző táborral zárta be kapuit a Városi Művészeti Múzeum gyerekeknek szervezett nyári programsorozata.
Péntek délután fergeteges hangulatban mutatták be a résztvevők táborzáró műsorukban az elkészített alkotásokat, megismert mítoszokat és a tanult dalokat. A gyerekek magukra öltötték a sáfránysárgára és csodálatos kékre batikolt lepelruhákat, melyet papírdúc segítségével görög motívumokkal is díszítettek. A khitonokat fémlemezből készített csattal, fibulával öltötték magukra. Fejükön a lányok hajdíszeket, a fiúk hajpántot, karjukon színes gyöngyökből készített karkötőt viseltek. Lábukon görög saruval idézték a régmúlt időket. A kiállítási tárgyak között szerepeltek vörös alakos vázák, melyet Nagy Attila fazekassal korongoltak. A motívumokat megtervezték, papíron megrajzolták, majd a vázákra rajzolták a meandervonalakat, palmetta leveleket.

Agyagból domborművek is készültek. Barangoltak a görög monda- és mítoszvilágban, valamint Lázárné Verebes Ilona táborvezető a görög építészettel, szobrászattal, vázafestészettel is megismertette a gyerekeket. Játékot is csináltak a görög labirintus mintájára. Az illusztrációkat a Borsos Miklós Múzeumban megfigyelt, a témához kapcsolódó alkotásokhoz rajzoltak, lavíroztak különböző színű pácokkal. A múzeum munkatársai, Pintérné Gergics Ágnes és Turzai Erika koordinálták, segítették a munkát, valamint előkészítették a szükséges anyagokat. A tábor sikerességét igazolta, hogy úgy köszöntek el a gyerekek, hogy „jövő nyáron újra itt leszünk!"Véget értek a táborok a Városi Művészeti Múzeumban

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piranesi álma: Architectura - galéria

A Városi Művészeti Múzeum építészettörténeti tárlata Giovanni Battista Piranesi (1720-1778)… Tovább olvasom