Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Városrészek fóruma: Hulladékudvarok lakótelepeken

"Miért szűnt meg Győrben az évente egyszeri lomtalanítás? Sok ember van, akinek az összegyűjtött, ott talált holmira szüksége lenne vagy pár forintért eladná" – írta szerkesztőségünknek győri, Szigethy A. út 78/A szám alatt élő olvasónk.

Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. szóvivője tudatta: a lomok elhelyezésére a térségben 43 hulladékudvar épült ki, a cég ugyanakkor az egységes, 112 településre kialakított hulladékgazdálkodási megoldás szerint házhoz menő lomtalanítást nem alkalmaz.

Az ok egyrészt, hogy a Győr-Sashegyen működő hulladékkezelő központban a háztartásokból vegyesen gyűjtött, ömlesztve érkező lom (bútor, fém, műanyag, papír, elektronikai hulladék stb.) kezelése nem megoldható, másrészt korábban a feleslegessé vált holmik kihelyezése a házak elé jelentősen szennyezte a közterületet.

Ozsvárt Tamás hozzátette: a Győr-Szol Zrt. ugyanakkor tervezi egy olyan rendszer bevezetését, melynek lényege, hogy egyedi rendelésre házhoz mennek a lomokért.

További megoldást jelenthet a lakótelepeken élőknek az is, hogy ideiglenesen hulladékudvarokat telepítenek társasházak közelébe. Ilyen akcióra már novemberben sor kerülhet az egyik városrészben.

Olvasóink írták

 • 3. bálványimádó 2012. október 30. 09:48
  „Anuvuk! Az ötlet jó, de nem új. Amikor én kislány voltam rendszeresen járták a várost ún. ócskások. Hangjelzéssel - kiabálással - adták tudtul a lakosoknak, hogy mit vesznek. (Rongyot, papirt, tollat stb.)”
 • 2. orbison 2012. október 29. 14:18
  „anuvuk..

  Persze, aztán lassan a halottaskocsi is így fog jönni?
  Látom lelki szemeim előtt, .mint a Gyalog Galopp-ban... "Halottat viszünk! Hozzátok a halottakat!"

  Egy biztos, a házak előtt felhalmozott lom elég balkáni látvány volt anno...”
 • 1. anuvuk 2012. október 29. 11:18
  „A hangjelzéssel ellátott lomis autó a megoldás!
  A vállalkozónak meg kell szokni, a lom nem megy ki "magától" azt hangjelzéssel ki kell "terelni"!
  Ahogy a jégkrémes autó hangját ismerik, úgy a lomist is megfogják szokni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két biztosító közül a pad alá

Gyakran gubancot okoz, hogy az emberek elfelejtik, egyszerre csak egy kötelező gépkocsi-biztosításuk lehet és lakásbiztosításnál se biztos, hogy a több jobb. Tovább olvasom