Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Városközpont a sajtgyár helyén

Százötvenmillió forintos beruházás révén a régi sajtgyár helyén elkészülhet Téten a szolgáltatóház.
Tét főtér iránti vágya a helyi polgármester szerint már öt évvel ezelőtt a tyúk és a tojás esetéhez hasonló problémát jelentett Sokoróalján. A település városi címre benyújtott pályázatának elutasítását ugyanis korábban a Belügyminisztérium szakemberei a városias központ hiányával magyarázták. Szabó Ferenc viszont már akkor azt jósolta, hogy épp a közigazgatási előléptetés segíti majd elő a magasabb ranghoz méltó megszépülést.

Kattintson a képre >>
Igaza lett. 2001-ben város lett Tét és azóta a Fő utcában, a polgármesteri hivatal környékén rendezett alakzatban felsorakoztak az ügyintéző helyek: az okmányiroda, a földhivatal, a gyámhivatal. A 83-as főút gyömörei elágazásánál, az élelmiszer-áruházzal szemben, a város szívében pedig felépülhet a szolgáltatóközpont.

– Tizennégy üzletet, irodahelyiséget és öt lakást alakítunk ki a kétszintes, U alakot formázó épületegyüttesben. Az mintegy körbeöleli a teraszt és a zöld részt. Előtte fák és díszburkolat. Több példát megnéztünk és a tatait és a komáromit tartottuk követendőnek. Nemcsak az a feladatunk, hogy helyet teremtsünk a szolgáltatóknak, az is fontos, hogy Tét belvárosias része kialakuljon. Ennek a tervnek a kivitelezése lehet a változás első mérföldköve – nyilatkozta a beruházó magánszemélyek képviseletében Ackermann Tamás.

Az összességében százötvenmillió forintos beruházás banki hitel révén valósulhat meg azon a területen, amit a tétiek és a környékbeliek sajtgyárként ismernek. Az elmúlt tíz évben azonban inkább patkányfészekhez hasonlított. Tulajdonosai ezért tavaly lebontatták az ott lévő régi épületeket. Az újak látványrajzai már megtekinthetőek a www.tetiingatlan.hu internetes honlapon. A belső elrendezés terve most készül és egy hónapon belül az építési hatósághoz kerülhet engedélyeztetésre.

Ackermann bízik benne, hogy ősszel vagy legkésőbb 2006 tavaszán elkezdődhetnek a munkálatok és jövőre befejeződnek.
– Jó lenne, ha adótanácsadók, könyvelők, suszter, férfifodrász költözne a kistérségi központ szolgáltatóházába, amelyre nagy szükség van. Hiszen a városban, vonzáskörzetében mintegy húszezer ember él – szögezte le Szabó Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűtengerrel küzd a városüzemeltető

A zöldterületeit karbantartó társaság dolgozói, küzdenek a sok esőtől gyorsan növő fű- és… Tovább olvasom