Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Valós eseteket vizsgáltak meg a pénzügyes hallgatók

Győr - A Pécsi Tudományegyetem hallgatói nyerték a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma által a minap rendezett hetedik Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt.
A rendezvényre 22 gazdasági képzést folytató magyar felsőoktatási intézmény nevezte be csapatát, közülük hárman a határon túlról. A feladat egy autógyártók számára üzemanyag-, olaj-és levegővezetékeket készítő vállalat által szolgáltatott esettanulmány feldolgozása, értékelése volt. A négytagú csapatoknak kilenc óra állt rendelkezésükre, hogy a cég által feltett kérdéseket megválaszolják.

A legfontosabb egy javaslat kidolgozása volt a gazdasági válsághelyzetre adandó vállalati választ illetően, megtérülési számítással, üzletiterv-készítéssel. Értékelni kellett a cég által kötött határidős fedezeti ügyleteket és a vállalat tőkeszerkezetét is.

A verseny harmadik napján a zsűri által kiválasztott csapatok szóban is előadhatták megoldásukat, ezután az 1–8. és a 9–16. helyezések sorrendjéről külön zsűri döntött. Megyénkből a győri egyetemisták az értékes harmadik helyet érdemelték ki, a Nyugat-magyarországi Egyetem holtversenyben a 14–18. helyen végzett. A külföldiek közül a kolozsvári Babes Bolyai Tudományegyetem csapata második, a révkomáromi Selye János Egyetem a 11., a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem holtversenyben a 14–18. helyet szerezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb otellót keresik

Sokorói térség - Az otelló szőlőfajtából készült boroknak rendeznek nemsokára versenyt Kajárpécen,… Tovább olvasom