Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Út épül negyvenmillió forintért

Nagy munka kezdődött a győri Babits Mihály utcában: negyvenmillió forintos költséggel utat építenek.
Munkagépek dübörögnek a győri Babits utcában, ám ezt az ott lakók most egyáltalán nem bánják, hiszen régóta várnak az átépítésre. Mint a munkát megrendelő városi útkezelő szervezet munkatársától, Tóth Pétertől megtudtuk, a kivitelezést pályázaton a Betonút Rt. nyerte, 40 millió forintos bekerülési költséggel. (Hasonlításul: a nemrégiben átadott kismegyeri körforgalmú csomópont 53 millió forintba került.)
A Babits Mihály utcának az autószalontól a Galamb utcáig tartó 330 méteres szakaszát úgymond faltól falig átépítik. Az útpálya öt méter széles lesz, oldalai mentén zöld sáv, illetve járdák. Eredetileg tizenhét fát kellett kivágni, de ehhez jön még nyolc, hiszen gyökereik olyan mértékben sérülnek, hogy úgysem élnék túl az építést. Megújul a közvilágítás és a felszíni csapadékvíz-elvezetés, sikerül néhány parkolóhelyet is kialakítani. Összesen 11 forgalomlassító pódiumot építenek be bazalt kiskockakőből.
Az utcának az autószalon felőli végét a főút felé továbbra sem nyitják meg. Bár készült rá terv a lakók igényét figyelembe véve, a forgalmat a közlekedési felügyelőség nem engedélyezte.
Érdekessége még az építésnek, hogy a bontáskor 100 kamaznyi anyagot kell elhordani, és 140 teherautónyit beépíteni, miközben az utcaszakasz közepe táján egy nagy társasház is most készül...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légy azzá, ami vagy!

A család lényegét és feladatát a szeretet határozza meg – hangsúlyozta Várszegi Asztrik főapát… Tovább olvasom