Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Újvárosnak kellett volna a részönkormányzat

„ Elszomorít az a tény, hogy a közgyűlés többsége nem járult hozzá az újvárosi részönkormányzat megalakulásához” – nyilatkozta lapunknak Kalmár Ákos, a városrész önkormányzati képviselője.
Felvétel: Kisalföld-archívum Kossuth utca: A részönkormányzat segíthetett volna a városrész fejlesztésében.
Erről a testület még decemberben határozott, élve azzal a lehetőséggel, hogy a törvény mérlegelési jogot biztosít a közgyűlésnek, ha az érintett településrész soha nem volt önálló település.

A magyar demokrata fórumos politikus szerint a részönkormányzat létrehozása rendkívül fontos lett volna Újváros jövője szempontjából, mert a választott testület véleményt nyilváníthatott volna a kerületet érintő kérdésekben, s előmozdítója lehetett volna a Kossuth Lajos utcát és környékét érintő hosszú távú fejlesztési terv elkészítésének.

„Azért is furcsállom ezt az elutasító hozzáállást, mert a kezdeményezést egy hét alatt csaknem ezer helybeli, az itt élők egyötöde írta alá, s az elképzelést két volt képviselőjelölt, a Pro Urbé-s Pető István és a szocialista Mendel Sándorné is támogatta" – tette hozzá. Kalmár Ákos nem ért egyet azzal az ellenérvvel, hogy az újvárosi részönkormányzat engedélyezése lavinát indíthatott volna el. „Újvárosban speciális helyzete miatt az átlagosnál indokoltabb lenne helyi választott testület felállítása. Én a minél szélesebb decentralizáció híve vagyok. Egyébként pedig miért lenne baj, ha akár az összes városrészben részönkormányzat alakulna?" – tette fel a kérdést a politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadetetés a téli hidegben

A vadak védelmét a területileg illetékes vadgazdálkodó számára törvény írja elő, mint Pintér Csaba… Tovább olvasom