Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Újjászületésnap a régiségvásáron

Másodszor tartották meg új helyen, az Árkád bevásárlóközpont mögötti új piactéren a győri régiségvásárt, de a Dunakapu téren kezdődött rendezvénysorozat már tizenhárom éves múltra tekinthet vissza.

Eddig százharminc alkalommal nyújtott alkalmat a nosztalgiázásra, a hajdanvolt korok tárgyainak megcsodálására.

– Most több érdeklődőt vonzott a régiségvásár, mint a múlt hónapban, mintegy ezerötszáz embert. Az új helyre is követik azok, akik korábban megkedvelték. Számomra ez azt mutatja, hogy tizenhárom évnyi munkánknak meglett az áhított eredménye: bizonyítottuk, hogy van létjogosultsága ennek a fajta rendezvénynek Győrben. Így a helyszínváltozással a vásár újjászületését is ünnepelhetjük – mondta el Németh István, aki családjával együtt a létrehozója és szervezője az antik expónak. A rendezvény tizenharmadik születésnapja alkalmából felszelt torta mellett összegzésképp arról is beszélt, hogy az évek alatt idelátogattak érdeklődők Svédországból, Kanadából, Ausztráliából, Angliából is, míg a szomszédos országokból érkezők rendszeres vendégei a régiségvásárnak. Szakmai szempontból pedig annak örül, hogy egyre több helybeli régiséggyűjtővé vált és értő szemmel válogat. Van is mit, ugyanis ennyi idő után is gyakori, hogy százéves korú míves tárgyakra, alkotásokra bukkanhatnak a győri piactéren.

A régiségvásár  sakkversennyel ünnepelt. Képünkön Németh Hajnalka és Erdős Lilla. Fotó: Krizsán Csaba
A régiségvásár sakkversennyel ünnepelt. Képünkön Németh Hajnalka és Erdős Lilla. Fotó: Krizsán Csaba


Simon Róbert Balázs alpolgármester az évforduló alkalmából emléklapot adott át az önkormányzat nevében a szervezőknek és ő is arról beszélt, hogy a Nyugat-Dunántúlon egyedülálló vásár a város turisztikai vonzerejét növeli. Örömmel nyugtázta, hogy tegnap a törzslátogatók száma valószínűleg gyarapodott, mert a születésnap alkalmából meghirdetett sakkversenyre mintegy harmincan úgy jelentkeztek, hogy még sosem jártak a régiségvásáron. Akadt hetvenhét és tizenegy éves is a benevezettek között, akiket a sakkozás vonzott az antik holmik közé, de például Ács György, az egyik versenyző is hamar olyan érdekességet talált a kínálatban, aminek látványával nem szívesen szakított. Ez kárpótolta, hogy nem ő nyert, hanem a felnőtteknél Tóth Sándor, a diákok kategóriájában Erky Tamás.

Olvasóink írták

  • 2. révfaluiszúnyog 2011. augusztus 27. 01:02
    „A piacok -akár őstermelői, akár régiség- nem működik a város peremén. Ezt be kell látnia a BoBoSo Zrt.-nek is.”
  • 1. drlara 2011. augusztus 23. 19:31
    „Alig volt kint egy-két lézengő ember a vásárosokon kívül. Nem is csoda, hisz, egyetlen árnyékos hely sem volt. Egy páran rosszul is lettek, elvitték öket, igy szinte érdeklődés nélkül múlt el a tikkasztó nap!Forgalom egyenlő volt a nullával!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszárszobor a faluközpontban

Három éve a községházát avatták fel augusztus 20-a alkalmából Abdán, most annak környezete, a faluközpont is megszépülhetett. Tovább olvasom