Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Új vezér – tervek és vizsgálat

Budapest, Győr - Tizenkét pályázó közül Orbán Tibort választották a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. új vezérigazgatójává. A nemzeti vagyonkezelő a vagyongazdálkodási tanács elé tárja azt a vizsgálati eredményt, melyet a cég ˝túlzott kockázatvállalással megkötött˝ határidős devizaügyletei miatt indítottak.

Néhány hete számoltunk be róla, hogy az eddigi megállapítások szerint a forint erősödésére spekuláló ügyleteket kötött 2008 második felében három állami társaság, köztük a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. (KAEG). A kockázatos ügyletek miatt vélhetően most több százmilliós veszteséggel számolhatnak: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vizsgálatot indított az ügyben. Ennek eredményét május végére ígérték. Száraz Gábor, az MNV Zrt. szóvivője úgy tájékoztatta lapunkat: a vizsgálatok egy része már lezárult, ám akad, amely a napokban véglegesedik. Ezek eredményét először a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) elé tárják, ezt követően tud tájékoztatást adni a jelentésekben foglaltakról. Az NVT a megállapítások tükrében hoz majd döntéseket.

Közben az esettel egy időben nyugdíjba vonult Magas László helyére a napokban a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Orbán Tibort nevezte ki a Kisalföld Erdőgazdasági Zrt. új vezérigazgatójának. A pozícióra tizenkét pályázó adott be pályázati anyagot. A Kisalföld Erdőgazdasági Zrt. közel 35 ezer hektár erdőt kezel az ország északnyugati területén: gazdálkodik a Duna szigetközi szakaszán, a hansági erdőkben, valamint a világörökség részét képező pannonhalmi tájon.

A negyvenegy éves Orbán Tibor több évtizedes szakmai tapasztalatait a Bakonyerdő Zrt.-nél, valamint a Kisalföldi Erdőgazdasági Zrt.-nél szerezte.

Az új vezérigazgató a Kisalföldi Erdőgazdasági Zrt. vagyonkezelésében lévő erdőterületek fafaj- és erdőállományi összetételét fejlesztené. A mag- és csemetetermesztés terén szükségesnek tartja, hogy az erdőgazdasági társaság képes legyen a körzetben gazdálkodók részéről felmerülő csemeteigény teljes biztosítására. Középtávú célja az erdőterületek megfelelő szintű és minőségű felújítása; szükségszerűnek ítéli meg a Hanságban a csatornarendszer állandó felújítását, hogy a vízborítás minél kevésbé gátolja az erdőfelújítást, valamint új művelési eljárások bevezetését támogatja, amellyel az erdőfelújítás hatékonyabban végezhető. Kiemelt szerepet tulajdonít a térségi magánerdő-gazdálkodókkal való szorosabb és folyamatos együttműködés kialakításának. A vadgazdálkodás terén a vadkár mértékének csökkentését, valamint a fafeldolgozás, a termékskála szélesítését, a magasabb szintű feldolgozottság biztosítását szeretné elérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Iván-éj, no és a szentiváni fesztivál

Győrszentiván - A nyár leghosszabb nappala és legrövidebb éjszakája Szent Iváné. Talán nem véletlen,… Tovább olvasom